Emet Yöresel Kilim ve Dokumaları Yeni Sahiplerini Bekliyor - Son Dakika
Yerel

Emet Yöresel Kilim ve Dokumaları Yeni Sahiplerini Bekliyor

Emet Yöresel Kilim ve Dokumaları Yeni Sahiplerini Bekliyor

Kütahya'nın Emet ilçesine bağlı Ömerfakı köyünde, yaşayan üretken köylü kadınlarının el emeği yöresel kilim ve dokumalar, İŞ-KUR ve Emet Kaymakamlığı'nın ortak çalışması olan, ' Örnek Köy Modeli ' adlı projesi ile aracısız satışa...

11.12.2013 12:25

Kütahya'nın Emet ilçesine bağlı Ömerfakı köyünde, yaşayan üretken köylü kadınlarının el emeği yöresel kilim ve dokumalar, İŞ-KUR ve Emet Kaymakamlığı'nın ortak çalışması olan, ' Örnek Köy Modeli ' adlı projesi ile aracısız satışa sunulacak.

Proje kapsamında, Emet Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, İŞ-KUR Kütahya İl Müdürü Eren Türkmen, Kütahya kadın il girişimciler kurul başkanı Sevim Güral Olgun, Ömerfakı köyüne giderek, çalışkan köylü kadınlarının yapmış olduğu el emeği ürünleri incelediler ve yapılabilecek etkinlikler hakkında fikir çalışması yaptılar.

Yapılan çalışma sonunda Üretken köylü kadınların sergiledikleri yöresel kilim ve özgün dokuma üretimin artırılarak aracısız satışa sunulması, yöreye özgü desen çeşitliliğin muhafaza edilerek ve modern giyim tarzları ile çeşitlendirilmesi, desen kataloglarının oluşturulması, yeni pazarlama teknikleri ile köylü kadınların kazançlarının artırılması ve amacıyla çalışmaların başlatılması kararlaştırıldı.

Kırsal kesimde kadın istihdamını artırma çalışmaları içerisinde 2014 yılı içinde köylü kadınlara yönelik İŞ-KUR meslek edindirme kurslarının açılması konusunda görüş birliğine varıldı.

Yapılan ziyarette Kütahya kadın il girişimciler kurul başkanı Sevim Güral Olgun, üretken köylü kadınların yaptıkları ürünleri incelerken, yaptıkları sıcak sohbetler dikkatlerden kaçmadı. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Emet Yöresel Kilim ve Dokumaları Yeni Sahiplerini Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement