En güzel şiirler Bursa için okundu - Son Dakika
Güncel

En güzel şiirler Bursa için okundu

Bursa Kent Konseyi Şairler Yazarlar Çalışma Grubu tarafından düzenlenen gecede vatana, aşka, sevdaya ve Bursa sevgisi üzerine şiirler dinleyicilerle buluştu.

25.05.2015 14:20

Bursa Kent Konseyi (BKK) Şairler Yazarlar Çalışma Grubu tarafından düzenlenen gecede vatana, aşka, sevdaya ve Bursa sevgisi üzerine şiirler dinleyicilerle buluştu.

Ördekli Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa, BKK Şairler Yazarlar Çalışma Grubu Temsilcisi Faruk Anbarcıoğlu, çalışma grubu üyeleri ve sanatseverler katıldı. Bursa Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Yadigar Ünver'in sunuculuğunu yaptığı programda Şairler Yazarlar Çalışma Grubu üyesi şairlerin okuduğu şiirler izleyicilerin gönüllerinde taht kurdu.

Programın açılışında konuşan BKK Şairler Yazarlar Çalışma Grubu Temsilcisi Faruk Anbarcıoğlu, "Şiir, bir tutkudur; yüzyılların imbiğinden süzülerek, demlenerek gelir. Geldiği yeri erdemleriyle donatır. Şiir bir yoldur gönülden gönüle akan, bir muştudur hicrandaki yüreğe ulaşmaya çalışan, bir direniştir zalime başkaldıran, bir Yusuf'tur Züleyha'yı peşinden koşturan, elma yerine kadınların ellerini parmaklarını kestiren, şiir bir İbrahim'dir Nemrut ateşlerinde yanmayıp güller içinde serinleten, Ferhat olup Şirin'in uğruna dağları delmenin adıdır şiir. Hazreti Bilal'in göğsüne konan kızgın kayalara direnmenin adıdır şiir. Garip bir Kays olarak yaşarken, Leylası uğruna çöllerde Mecnun olmaktır şiir. Yaşanmış ve yaşanması umut edilen bir gizemli yoldur şiir. Şiir dosttur, arkadaştır, sırdaştır, aşktır, aşkla yanmak ve aşkta kalmaktır" dedi.

Programda, Faruk Anbarcıoğlu, Turgut Tüfekçibaşı, Sevim Yakıcı, Feramuz Şahbaz, Hamiyet Annaç Akyıldız, Zeki Bayraktar, Dr. Galip Uzunca, Emin Zeybek, Ömer Ekinci Micingirt, Muhittin Laçin, Safiye Göktepe, Günvar Korkmaz, Gönül Aydemir Adıgüzel, Hatice Türkmen Gülseven, Yasemin Şahbaz ve Selçuk Öden şiirlerini seslendirdi. Şaziye Çelikler ve Ozan Şinası ise sazlarıyla geceye renk katarken, Gençleşen Türküler Proje Topluluğu'da Türk Halk Müziği'nden sevilen eserler ile izleyicilere keyifli anlar yaşattı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel En güzel şiirler Bursa için okundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement