Enerji Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Kars'ta - Son Dakika
Güncel

Enerji Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Kars'ta

Enerji Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Kars\'ta

"Yolsuzluk varsa, usulsüzlük varsa bu cezasını görecektir, cezasını çekecektir.

08.02.2014 17:59

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Yolsuzluk varsa, usulsüzlük varsa bu cezasını görecektir, cezasını çekecektir. Ancak hiçbir yolsuzluk da siyaset mühendisliğini makul hale getirmez. Hiçbir zaman için bu ülkenin istikrarıyla alakalı herhangi bir operasyonu makul hale getirmez. Benim parmağım acıyor, elimde bir sıkıntı var, koluma da sirayet etmiş olabilir, siz benim beynimle alakalı, kalbimle alakalı ameliyat yapma yetkisine sahip değilsiniz. Bu yetkiye ancak Allah'ın izniyle halkımız karar verebilir" dedi.

Çeşitli açılış ve incelemelerde bulunmak üzere kente gelen Bakan Yıldız, havalimanında Kars Valisi Eyüp Tepe, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ile Yunus Kılıç, Emniyet Müdürü Ercan Çakmak ve Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş tarafından karşılandı.

Daha sonra Devlet Su İşleri 24. Bölge Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen "AK Parti Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı"na katılan Yıldız, burada yaptığı konuşmada, Van'ın Saray ilçesinde askeri aracın devrilmesi sonucu şehit olan 3 askere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi.

AK Parti'nin ülkenin iradesini temsil ettiğini belirten Yıldız, AK Parti'ye kurulduğunu günden bu yana sürekli ömür biçildiğini, ömür biçile biçile 12'nci yıllarına girdiklerini söyledi.

Şimdi de yeni bir ömür biçildiğini, bazılarının "1 Ocak 2014'ten itibaren bu hükümet artık görev yapamaz, bu başbakan görev yapamaz" dediğini, Başbakan Recep Recep Tayyip Erdoğan'a 'bu adam, bu uzun" denildiğini ifade eden Yıldız, "Şükürler olsun Türkiye'nin istikrarını bozmaya kimsenin ama kimsenin gücü yetmeyecektir. Bunu hep beraber inşallah göreceğiz" diye konuştu.

Yıldız, 17 Aralık'tan sonraki yapılanların iyi bir tahlilini yapmaları gerektiğine vurgu yaparak, şunları kaydetti:

"Tabii ki 17 Aralık'tan bizim alacaklarımız var. Bizim için de tecrübeler var. Bizim de oradan çıkarmamız gereken dersler var. Biz tarihin her noktasından, siyasetin her noktasından dersler çıkartarak buraya geldik. Buna yargı karar verecek. Eğer bir yolsuzluk, herhangi bir usulsüzlük varsa bunun biz üstüne gideriz. Bunu saklamaya ve örtmeye çalışmayız. Bakın şu anda bu gürültüye gidiyor. Hayır, biz hiçbir zaman için yolsuzluğun, yoksulluğun ve yasakların hiçbir zaman bir tarafında kalmadık. Sürekli karşısında bulunduk. Biz bunu ilk defa bugün söylemiyoruz. AK Parti'nin kurulduğu yılda ve iktidara geldiğimiz yıldan bu yana sürekli biz bunu söylüyoruz. Biz bu kelimeyi yeni duymuş değiliz ancak bir şeyde anlaşmamız lazım. Yolsuzluk varsa, usulsüzlük varsa bu cezasını görecektir, cezasını çekecektir. Ancak hiçbir yolsuzluk da siyaset mühendisliğini makul hale getirmez. Hiçbir zaman için bu ülkenin istikrarıyla alakalı herhangi bir operasyonu makul hale getirmez. Benim parmağım acıyor, elimde bir sıkıntı var, koluma da sirayet etmiş olabilir, siz benim beynimle alakalı, kalbimle alakalı ameliyat yapma yetkisine sahip değilsiniz. Bu yetkiye ancak Allah'ın izniyle halkımız karar verebilir."

-"Vatandaşın tercihlerine saygılı olunmalı"

"Seçimler yapılıyor. Niçin vatandaşımızın iradesinden endişe ediyorsunuz? Niçin vatandaşımızın iradesinden kaygı duyuyorsunuz? O ayıklayamaz mı? O iyiyi kötüyü ayıklayamaz mı?" diyen Yıldız, "Şimdiye kadar siz hep böyle davrandınız. 'İyiyi kötüyü ayıklayamaz' dediniz. 'Karnını kaşıyan, bidon kafalı, çobanın oyuyla benim oyum bir olur mu? dediniz. Bu ülke, yalnızca ekonomisiyle iradesiyle, sosyal yanlarıyla değil, bu ülke beyniyle, zihniyle, kalbiyle vicdanıyla, basiretiyle, ferasetiyle, sağ duyusuyla, sezgisiyle hep beraber büyüdü" şeklinde konuştu.

Yıldız, vatandaşın ve halkın her şeyi anladığını, her şeyi çok iyi takip ettiğini ve bunu takip etmek için ille de üniversite bitirmek gerekmediğine değinerek, onun beyninden ve kalbinden geçen bir süzgeç olduğunu kaydetti.

Yıldız, vatandaşın tercihlerine saygılı olunması gerektiğini ifade ederek, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Eğer diyorsa ki 'Başbakanımız şimdiye kadar hizmet etti, bundan sonra hizmet etmesi gerekmiyor, bizim oyumuz böyle' derse sayın Başbakanımız 'bunu ben saygıyla karşılayacağım" diyor. Ama 'ben bu ülkenin idaresine konan iradeden memnunum, bu ülkenin yönetiminden memnunum, bu ülkenin belediye başkanlarından, yerel yönetimlerinden memnunum' diyorsa ona hep beraber saygı göstermemiz lazım. Bunun üzerinde başkalarının bir operasyon yapmasına kesinlikle müsaade etmeyelim."

-"Kamu bütçesine yük olmadan yatırım yapıyoruz"

Her gittikleri ülkede Türkiye'nin istikrarının takip edildiğini dile getiren Yıldız, "Türkiye'deki istikrarı korumaya yetkili bizler miyiz yalnızca başkaları değil mi? Bu ülkenin muhalefeti, bu ülkenin istikrarını korumaya onlar da borçlu değiller mi? Sivil toplum örgütlerimiz, Türkiye'nin birçok dinamikleri siyasi istikrarı korumaya borçlu değiller mi? Eğer bir muhalefet ülkede 'ben sizin yaptıklarınızdan daha iyisini yaparım' diyemiyorsa bir işin nasıl yapılacağını tarif edemiyorsa ve onlar da Türkiye'nin istikrarının bozulmasını istiyor da 'biz de bu yönetime gelelim' diyorlarsa burada çok ciddi bir yanlışlık var demektir" diye konuştu.

Yıldız, Türkiye'de şu anda 17 Aralık'ı konuştuklarını, halbuki yatırımlarının olduğunu, milyar dolarlarca yatırımlar yaptıklarını dile getirerek, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bir Karadeniz'de bir Akdeniz'de nükleer santral yapıyoruz. Bu santrallere bilinki kamu bütçesinden herhangi bir pay almıyoruz. Bizler 22 milyar dolarlık yatırımı hazine garantisi vermeksizin, kamudan bir pay ayırmaksızın ve 10 yıllık bu süre içinde bu yatırımı yapacaklar, işletilecek ve verilen alım garantileriyle beraber burası işletilmiş olacak. Peki, biz burayı bize güvenmeselerdi, bu yatırımları yapmasalardı, nasıl yapacaktık bu yatırımları, kamu bütçesinden alacaktık. Peki kamu bütçesinden aldığımızda sağlıktan, adaletten, emniyetten bütçelerin bir kısmını almış olacaktık. Dolayısıyla bizler kamu bütçesine yük olmaksızın bunları yapıyoruz."

- Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Enerji Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Kars'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement