Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Sivas'ta - Son Dakika
Yerel

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Sivas'ta

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Sivas'ın, Türkiye'nin istikrarına, sürdürebilir istikrarına koymuş olduğu katkının çok büyük olduğunu söyledi.

15.08.2011 09:09

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Sivas'ın, Türkiye'nin istikrarına, sürdürebilir istikrarına koymuş olduğu katkının çok büyük olduğunu söyledi.

Tarihi Ulu Cami'de Teravih Namazı'nı kılan Yıldız, cami çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bir basın mensubunun "Maden arama ruhsatı ile bazı sit alanlarında define arandığı iddia ediliyor. Bununla ilgili sizin yaptığınız bir çalışma var mı?" şeklindeki sorusu üzerine Yıldız, "Şimdi arkadaşlar herkes kendi ruhsat alanında, yalnızca hangi gerekçeyle ruhsat aldıysa, o konuda çalışabilir. Bu manada öyle define aramada falan kullanamaz, kanuni sınırlar içerisinde kalmak zorundadır, yoksa müeyyideler o yatırımcı için de uygulanır" dedi.

"Biz hem tabiat varlıklarımıza, hem de kültür varlıklarımıza sahip çıkacak bir seviyedeyiz" diyen Yıldız, "O açıdan hem vatandaşlarımızın, hem de yatırımcılarımızın buna hassasiyet göstermesi lazım. Bugün Ulu Cami'nin içerisinde de bir kısım restore edilmesi gereken yerler olduğunu gördük. Sayın Valimizle, sayın müftümüzle, hocalarımızla da bu konuda konuştuk, mutlaka tarihi varlıklarımıza yine kendi kuralları içerisinde davranabiliyor olmamız lazım" ifadelerini kullandı.

Camiden Vali Ali Kolat ve diğer yetkililerle birlikte yürüyerek tarihi Buruciye Medresesi önündeki alana geçen Bakan Yıldız, Sivas Belediyesi'nin

"Buruciye Yaz Akşamları Ramazan Etkinlikleri" kapsamında düzenlediği sanatçı Umut Akyürek'in konserini bir süre dinledi.

Sahneye çıkarak vatandaşları selamlayan Yıldız, bakanlık görevine geldikten sonra Sivas'a 5 kez geldiğini, kente her gelişinde farklı bir memnuniyet duyduğunu ve aynı şekilde şehirden ayrıldığını belirtti.

Sivas'ın tarihiyle, tabiat ve kültür varlıklarıyla önemli bir şehir olduğunu vurgulayan Yıldız, Sivas'ın medeniyetlerin kurulup, medeniyetlerin yıkıldığı bir şehir olduğunu belirterek, "Sivas'ın, Türkiye'nin istikrarına, sürdürebilir istikrarına koymuş olduğu katkı çok büyük. O yüzden sizler bu teveccühünüzle çok fazla şey hak ediyorsunuz, çok daha güzel şeyler hak ediyorsunuz" dedi.

Ramazan ayının mübarek olmasını ve verimli geçmesini dileyen Yıldız, yaklaşan Ramazan Bayramı'nın da tüm insanlar için sağlık ve sıhhat içerisinde geçmesini temenni etti.

-HASTA KARDEŞİNİN BAŞBAKAN İLE GÖRÜŞMESİ İÇİN YARDIM İSTEDİ-

Konser alanından yürüyerek kent meydanına geçen Yıldız, caddedeki vatandaşlarla selamlaştı.

Bu arada Bakan Yıldız'a seslenerek bir isteği olduğunu belirten Hilal Karakütük, manik depresif rahatsızlığı bulunan ve Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde tedavi gören kardeşi Oğuz Ahat Kündem'in (20) Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hayranı olduğunu ifade ederek,

"Babam o benim diyor, babamızı da kaybettiğimiz için. Biz bir şey istemiyoruz, en azından bir telefon açsın, bir sesini duysun" dedi.

Karakütük, gözyaşları içerisinde Bakan Yıldız'dan yardım istedi. Yıldız ise bu konuda yardımcı olacaklarını belirterek, "Bak milletvekillerimiz, valimiz, hepsi buradalar. Ben de inşallah Başbakanımıza bunu aktaracağım" diye konuştu.

Daha sonra kent meydanına AK Parti Sivas Gençlik Kolları Başkanlığı'nca kurulan üye standına geçen Yıldız, burada bir genci parti üyesi yaptı.

Bakan Yıldız, daha sonra karayoluyla Ankara'ya hareket etti.

- SİVAS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Sivas'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement