Engelini Aştı, Başarıya Koştu - Son Dakika
Güncel

Engelini Aştı, Başarıya Koştu

Engelini Aştı, Başarıya Koştu

Kayseri'de doğuştan engelli olmasına rağmen birçok spor dalıyla uğraşan Feyyaz Gözaçık, ampute milli takım kadrosuna girmeyi başardı.

22.11.2012 10:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri'de doğuştan engelli olmasına rağmen birçok spor dalıyla uğraşan Feyyaz Gözaçık, ampute milli takım kadrosuna girmeyi başardı.

Bir ayağı olmamasına rağmen Kayseri Bedensel Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Apmute Futbol Takımı'nda top koşturan 22 yaşındaki Feyyaz Gözaçık, 5 yıldır sporla uğraştığını ifade ederek, "Spora tekerlekli basketbol oynayarak başladım. Daha sonraları kulübümüzün ampute futbol takımına geçtim ve hala burada top oynamaktayım. Okçulukla da uğraşıyorum. Ayrıca Erciyes Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nda yüzme antrenörlüğü okuyorum" şeklinde konuştu.

Doğuştan bir ayağının sakat oluğunu belirten Gözaçık, "İlerleyen yaşlarda TESEV'in yardımıyla ayağım tıraş edildi ve protez takılacak hale geldi. Sosyal hayatta değneksiz yürüyebiliyorum. Futbol oynarken de değneklerin yardımıyla koşarak topa vurabiliyorum" diye konuştu.

Futbolu sevdiğini söyleyen Gözaçık, "Spor denince akla futbol geliyor. Engellilerde de ampute futbolu akla geliyor. Biz de futbolu, sporu sevdiğimiz için futbolun içindeyiz. Kulübümüz altında sporla uğraşıyoruz ve elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz" dedi.

Engelli vatandaşlara da çağrıda bulunan Gözaçık, "Engelli olan vatandaşlarımızı buraya çağırıyorum. Engellerini spor ile aşsınlar" ifadelerini kullandı. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Engelini Aştı, Başarıya Koştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement