Engellilerin Bir Günlük Askerlik Heyecanı - Son Dakika
Güncel

Engellilerin Bir Günlük Askerlik Heyecanı

Engellilerin Bir Günlük Askerlik Heyecanı

Çanakkale 116. Jandarma Er Eğitim Alayı'nda düzenlenen törenle 12 engelli, bir günlük temsili askerlik yaptı.

12.05.2014 17:28

Engelliler Haftası ve Jandarma Genel Komutanlığının kuruluşunun 175'inci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Çanakkale 116. Jandarma Er Eğitim Alayı'nda düzenlenen törenle 12 engelli, bir günlük temsili askerlik yaptı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende engelliler İl Jandarma Alay Komutan Yardımcısı Yarbay Hakan Başakçı'nın okuduğu askerlik yemini tekrarladı. Başakçı, daha sonra yaptığı konuşmada, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ayrılmaz bir parçası olan Türkiye Cumhuriyeti jandarması saflarında temsili askerlik hizmetini yerine getiren engellilerin, heyecan ve coşkuyla asker elbiselerini giymiş, kahraman birer Mehmetçik olarak karşılarında gurur ve onurla durduğunu söyledi.

Askerliğin her Türk gencinin yapması gereken kutsal bir görev olduğunu aktaran Başakçı, "Sizler bu üniforma ve az önce ettiğiniz kutsal askerlik yeminiyle tam bir asker oldunuz. Bugün sizlere kısa da olsa kutsal askerlik görevini yapmanın gurur ve onurunu yaşatmaktan, şanlı Türk ordusunun şerefli birer neferi olarak sizleri aramızda görmekten dolayı mutluluk duyuyoruz" dedi.

Daha sonra 12 engelliye terhis belgeleri ve hediyeleri verildi.

Törene, Çanakkale Vali Yardımcısı Saim Eskioğlu, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aydın Şirin, Belediye Başkan Vekili Ali Sürücü, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Enver Aydın, Sahil Güvenlik Grup Komutanı Albay Hasan Tunay, 116. Jandarma Er Eğitim Alayı Komutan Vekili Yarbay Günay Güllü, askeri ve sivil yetkililer ile engellilerin aileleri katıldı. - Çanakkale

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Engellilerin Bir Günlük Askerlik Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement