Engellilerin, "Temsili Askerlik" Heyecanı - Son Dakika
Yerel

Engellilerin, "Temsili Askerlik" Heyecanı

Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da, "temsili askerlik" uygulamasına katılan engelliler, Mehmetçik olmanın mutluluğunu yaşadı.

11.05.2015 19:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da, "temsili askerlik" uygulamasına katılan engelliler, Mehmetçik olmanın mutluluğunu yaşadı.

Edirne Jandarma Alay Komutanlığı'na aileleriyle gelen engellileri nizamiye girişinde askerler karşıladı. Asker tıraşı olan engellilere daha sonra kıyafetleri dağıtıldı.

Mehmetçikler, engelli vatandaşlara kıyafetlerini giyme ve botlarını bağlamada yardımcı oldu.

Temel eğitimlerini tamamlayan engelli vatandaşlar, yemeğin ardından İl Jandarma Alay Komutanlığı bahçesindeki tören alanında toplandı.

Engelliler, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından askerlik yemini etti.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, törende, her annenin çocuğunun mürüvvetini görmek istediğini belirterek, bugün engelli annelerinin de evlatlarının mürüvvetini gördüğünü söyledi.

Jandarma Komutanı Albay Kamuran Ersan da engelli ailelerini tebrik ederek, "Anne babalar, engelleri olsa da yüreklerinde vatan sevgisi olan yiğitleri yetiştirdiniz. Evlatlarınız sizlerle gurur duymaktadır" dedi.

Engelli askerler adına konuşan Ali Gazi de engelleri nedeniyle çağrılmadıkları kışlalara uzaktan gülümseyerek baktıklarını, bugün ise bir adım daha öteye giderek temsili askerlik yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Konuşmalardan sonra Edirne Valisi Şahin, 54. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı, Jandarma Komutanı Albay Ersan ve Belediye Başkanı Recep Gürkan, "temsili askerlik" uygulamasına katılan 30 engelliye terhis belgelerini verdi.

Kırklareli

Kırklareli'nde de 16 engelli, "temsili askerlik" uygulamasına katılarak terhis oldu.

Eğitimin ardından üniformalarını giyerek tören alanına gelen engelliler, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması sonrasında askerlik yemini etti.

Törende, engelliler adına konuşan Remzi Yalçındağ, her karış toprağı şehit kanıyla sulanmış laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin, Atatürk ve ilkelerinin yılmaz bekçileri olmaya ant içtiklerini söyledi.

Bir günlüğüne de olsa asker olmanın heyecanını yaşadıklarını belirten Yalçındağ, engellilerin gönüllerinin vatan aşkı ile dolu olduğunu ifade etti.

Jandarma Komutanı Albay Selahattin Acara ise askerlik uygulamasına katılan engellileri tebrik etti.

Konuşmaların ardından Kırklareli Valisi Esengül Civelek, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Bekir Koçak, Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu ile Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz engelli askerlere terhis belgelerini verdi.

Etkinlik, geçit töreniyle tamamlandı.

Geçit töreninin ardından engelli askerler, yakınlarıyla fotoğraf çektirdi. Bazı ailelerin tören sırasında duygulandıkları görüldü.

Tekirdağ

Tekirdağ'da ise temsili askerlik uygulaması kapsamında 9 engelli üniforma giyip yemin etti.

8. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı Beşiktepe Kışlası'nda gelen engelliler, eğitimin ardından tören alanına geçti.

8. Mekanize Piyade Tugay Komutan Yardımcısı Piyade Kurmay Albay Osman Kardal'ın kışlayla ilgili bilgiler vermesinin ardından engelli vatandaşlar askerlik yemini etti. Tören sırasında engelli yakınları duygusal anlar yaşadı.

Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, 8. Mekanize Piyade Tugay Komutanlı Tuğgeneral Halil Erkek ve Tekirdağ İl Jandarma Komutanı Halil Saraç, törenin ardından engelli askerlere terhis belgelerini ve hediyelerini verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Engellilerin, 'Temsili Askerlik' Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement