Ergenekon Davası'nda 23 Tutuksuz Sanık Savunmasını Yaptı - Son Dakika
Güncel

Ergenekon Davası'nda 23 Tutuksuz Sanık Savunmasını Yaptı

Ergenekon Davası\'nda 23 Tutuksuz Sanık Savunmasını Yaptı

İstanbul 13.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon Davası'nda, Alevi Bektaşi Federasyonu eski Genel Başkanı Ali Balkız ve eski Genel Sekreter Kazım Genç ile Ermeni Patriği Mesrob Mutafyan'a yönelik suikast yapılacağı iddiasına ilişkin...

20.06.2013 17:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon Davası'nda, Alevi Bektaşi Federasyonu eski Genel Başkanı Ali Balkız ve eski Genel Sekreter Kazım Genç ile Ermeni Patriği Mesrob Mutafyan'a yönelik suikast yapılacağı iddiasına ilişkin hazırlanan S1 listesinde isimleri bulunan tutuksuz sanıklar esas hakkındaki savunmalarını yaptı. Görev yeri Şırnak'tan geldiğini söyleyen tutuksuz sanık Teğmen Cihan Arık, silahlı terör örgütüne üye olmakla suçlandığını belirterek "Şimdi ben soruyorum, varolmayan bir örgüte nasıl, ne zaman ve nerede üye olmuşum. Bir telefon konuşmasına dayanılarak örgüt üyeliği ile suçlanmaktayım. Siz hiç kendisine emanet edilen mehmetçiklerle vatan vazifesini icra eden terörist gördünüz mü? Ben nasıl olur da sözde eylemleri gerçekleştirecek kadar alçak ve hain olurum. Nasıl bir akıl tutulmasıdır bu? Adaleti gündüz fenerle sokaklarda dolaşarak mı arayacağız? Artık yapılan hataların düzeltilmesi adaletin topallayarak da olsa gideceği yere er ya da geç varma zamanıdır. Beraatimi talep ediyorum" dedi.

"YILLARCA DENİZALTI GEMİSİYLE MEŞAKATLİ GÖREV YAPTIM"

Tutuksuz sanık Emekli Albay İlyas Çınar da terör örgütü üyeliğiyle suçlandığını söyleyerek, " Genelkurmay Başkanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, MİT Müsteşarlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nden gelen cevabi yazılarda, 'Ergenekon' terör örgütü diye bir örgütün kayıtlarında rastlanılmadığının bildirilmesine, tanık ifadelerinde de böyle bir örgütün olduğu kanıtlanmamasına rağmen bir terör örgütünün var olduğunun iddia edilmesi hukuki dayanaktan yoksundur" diye konuştu. Çınar, "Yıllarca denizaltı gemisiyle meşakatli görev yaptım. Savaş, çatışma ve yangın gibi çeşitli badireler atlattım. Şerefimle emekli olduktan 11 yıl sonra gözaltına alındım. Sahte delil üreten çete tarafından üretilen ve aslı avukatıma ve bana gösterilmeyen bir CD'den dolayı yargılandım. Beraatimi talep ederim" diye konuştu. Öte yandan duruşmada savunmasını yapan Mehmet Dalagan, Murat Çavdar, Aydın Yüksek ve Murat Aplak'ın da aralarında bulunduğu 23 tutuksuz sanık, beraatlerini istedi. Mahkeme Heyeti duruşmayı yarın saat 09.00'a erteledi.

(BB) - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ergenekon Davası'nda 23 Tutuksuz Sanık Savunmasını Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement