Erzincan Valisi Yenigün, Erzincan Üniversitesi'nin Yeni Yerleşke Alanını Gezdi - Son Dakika
Yerel

Erzincan Valisi Yenigün, Erzincan Üniversitesi'nin Yeni Yerleşke Alanını Gezdi

Erzincan Valisi Selman Yenigün, Erzincan Üniversitesi'nin yeni yerleşke alanını gezdi.

12.11.2011 19:00

Erzincan Valisi Selman Yenigün, Erzincan Üniversitesi'nin yeni yerleşke alanını gezdi.

Erzincan Üniversitesi'nin yeni yerleşke alanında devam eden inşaat ve çevre düzenleme çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Yenigün ve beraberindeki heyet, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Rektör Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Vali Yenigün ve beraberindeki heyete, Yalnızbağ yerleşkesinin inşaat alanını gezdirirken, binaların ve dersliklerin durumu, kat edilen mesafe ve eğitim-öğretim yılına yetişebilme durumu, ilk etapta hangi fakültelerin açılabileceği, öğrencilerin barınma ve sosyal imkanları hakkında bilgi aktardı.

Yenigün, incelemelerinin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada,

"Erzincan Üniversitesi'nin gelecekte adı anılır ve her konuda etkin ve yetkin bir üniversite olmaya doğru gidişine büyük bir katkı sağlayacak bir yerleşke çalışmasını hep birlikte yerinde gördük ve incelememizi yaptık. Bu inceleme sonucunda şunu gördük ki, yerleşke içerisinde şu anda yapılan Fen- Edebiyat Fakültesi binası, Eğitim Fakültesi binası, spor salonu inşaatı ve Sivil Havacılık Meslek Yüksek Okulu inşaatlarının oldukça güzel bir çalışma sonucu iyi bir seviyeye geldiğini gördük. Çevre düzenleme çalışmaları da başlamış durumda ve devam etmektedir. Ümit ve temenni ediyoruz ki, en kısa zaman da bu çalışmalar tamamlanacaktır. Sivil Havacılık Yüksek Okulu binasını hepimizin bildiği gibi Çelebi Firması ilimize, üniversitemize bir armağan olarak yaptırıyor. Bu yüksek okul binamızda hemen hemen bitmiş durumdadır. Çok yakın bir zamanda da bina tamamen bitmesi için müteahhit firma gereken gayreti gösterecektir" diye konuştu.

Prof. Dr. İlyas Çapoğlu ise 2013 yılında hizmete girecek ve yaklaşık 7-8 bin civarında öğrenciyi bünyesine alacak olan yerleşkenin hemen hemen tamamlanmış durumda olduğunu belirtti.

Vali Yenigün'e incelemeleri sırasında, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Ticaret Odası Başkanı Aydın Yalvaç, müteahhit firma yetkilileri, Makine Mühendisleri, İnşaat Mühendisleri ve Mimar Odalarının başkanları da eşlik etti.

- ERZİNCAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erzincan Valisi Yenigün, Erzincan Üniversitesi'nin Yeni Yerleşke Alanını Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement