Erzurum'da, Toplumsal Yapı ve Din İlişkileri Konferansı - Son Dakika
Yerel

Erzurum'da, Toplumsal Yapı ve Din İlişkileri Konferansı

Maltepe Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr.Sabahattin Güllülü, Atatürk Üniversitesi'nde bir konferans verdi.

20.12.2012 19:26

Maltepe Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sabahattin Güllülü, Atatürk Üniversitesi'nde bir konferans verdi.

Güllülü, Kültür ve Gösteri Merkezi'nde düzenlenen "Toplumsal Yapı ve Din İlişkileri Konusunda Son Araştırmalar: Erzurum Örneği" konulu konferansta, din algısı üzerine yapılan bilimsel araştırmalar hakkında bilgi verdi.

Din algısı ve inanç üzerine farklı tarihlerde özellikle anket yöntemiyle araştırmaların yapıldığını anlatan Güllülü, Türk sosyolog Şerif Mardin ve Nur Vergin'in anket çalışmalarıyla yaptığı bilimsel araştırmalardan örnekler verdi.

Güllülü, Nur Vergi'nin araştırmasına göre, insanların sanayinin gelişmesiyle birlikte geleneksel değerlerinin yıkıldığını, halkın yabancılaştığını ifade etti.

Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden öğretim üyesi Ünver Günay'ın da doçentlik için bu konu üzerine ayrıntılı çalışma yaptığını anımsatan Güllülü, 1979 yılında yapılan araştırmanın önemli ve takdire şayan olduğunu vurguladı.

Muhabir: Ayşe Yıldız

Yayıncı: Hasan Özkal - ERZURUM

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erzurum'da, Toplumsal Yapı ve Din İlişkileri Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement