Erzurumlu İşadamından Şehit Anasına Ev - Son Dakika
Güncel

Erzurumlu İşadamından Şehit Anasına Ev

Erzurumlu işadamından şehit anasına evAFRİN'deki Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan Piyade Teğmen Muhammed Kır'ın (25) annesine hayırsever işadamı İbrahim Topal tarafından bir rezidans verildi.

31.03.2018 14:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurumlu işadamından şehit anasına ev

AFRİN'deki Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan Piyade Teğmen Muhammed Kır'ın (25) annesine hayırsever işadamı İbrahim Topal tarafından bir rezidans verildi.

Erzurumlu Teğmen Muhammed Kır, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde terör örgütlerine yönelik yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda, PYD-YPG/PKK/KCK ve DEAŞ terör örgütü mensuplarınca tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 15 Mart günü şehit düştü. 16 Mart Cuma günü Erzurum'daki tarihi Çifte Minareli Medrese önünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve binlerce kişinin katıldığı törenle piyade Teğmen Kır, son yolculuğuna uğurlandı.

Eşinden ayrıldığı için Kayseri'de bekar olan oğlu Muhammed Kır ile birlikte yaşayan anne Hemra Cömert yeniden Erzurum'a döndü. Ak Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı'yı arayan Karizma İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Topal, şehit annesine merkez Palandöken ilçesinde yapımı devam eden rezidans bir evi hediye ettiğini söyledi.

Şehidin annesi Hemra Cömert, çocukları Büşra, Ahmet ve Mustafa ile birlikte işadamı İbrahim Topal'ın ofisinde bir araya geldi. Firma yetkilileri anne ve çocuklarına verilen evin tanıtımını yaptıktan sonra sözleşme imzaladılar. Milletvekili Ilıcalı, satış sözleşmesinde yer alan "Dairenin bedeli, TSK mensubu Afrin şehidimiz Teğmen Muhammed Kır'ın kanıyla ödenmiştir" ibaresini okuyunca gözyaşları duygusal anlar yaşandı Anne ve çocukları gözyaşlarına hakim olamadı. Milletvekili Ilıcalı, aileden Eylül ayında taşınacakları evlerine tüm eşyaların yine hayırsever vatandaşlar tarafından alınacağını belirterek özel eşyaların dışında hiçbir şey getirmemelerini istedi.

İş adamı İbrahim Topal şehit Teğmen Kır'a rahmet, yakınlarına sabırlar dileyerek, "Bizim yaptığımız, şehidimizin bize yaptıklarının yanında bir hiç. Asrımızın Nene Hatun'unu olan şehit anamıza helali hoş olsun. Buradaki amacımız, bir örnek teşkil edip şehidimizin, vatanımızın, milletimizin, devletimizin yanında olduğumuzu ifade etmektir. Şehitlerimiz kadar anaları da bizim için o kadar kutsaldır" diye konuştu.

Şehit annesi ve kardeşleri büyük bir acı yaşadıklarını ve bu acının dinmeyeceğini belirterek, İşadamı Topal ve Milletvekili Ilıcalı'ya teşekkür etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erzurumlu İşadamından Şehit Anasına Ev - Son Dakika


Advertisement