Esen: 'Danıştay'ın Son Kararı Özgürlük ve Barış Umutlarını Zedelemektedir' - Son Dakika
Yerel

Esen: 'Danıştay'ın Son Kararı Özgürlük ve Barış Umutlarını Zedelemektedir'

Eğitim Bir Sen Mardin Şube Başkanı Mehmet Emin Esen, Danıştay'ın Son Kararının Özgürlük ve Barış Umutlarını Zedelediğini Kaydetti.

20.01.2011 17:17

Eğitim Bir Sen Mardin Şube Başkanı Mehmet Emin Esen, Danıştay'ın son kararının özgürlük ve barış umutlarını zedelediğini kaydetti.

Esen, yaptığı yazılı açıklamada, 2010 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) sonbahar dönemi kılavuzundaki kılık kıyafetle ilgili düzenlemelerin Danıştay 8. Dairesi tarafından yürütmesinin 'fiziksel teşhiste sorun olabilir' gerekçesiyle durdurulması ve böylece başörtülü adayların sınavlara girişinin engellenmesi, demokratikleşme adımlarının ardı ardına atıldığı bir Türkiye'ye yakışmadığını belirtti.

Milleti, özellikle de başörtülü kızların yaşadıkları sorunun 12 Eylül referandumuyla sona ereceğine inandıklarını bildirerek, açıklamasında şunlara yer verdi:

'Görünen o ki söz konusu davayı açanlar da, davayı karara bağlayanlar da referandumda Evet diyen milletten ve değerlerinden rahatsızdır. Oysa onlar da biliyorlar ki, inancı gereği başını örten kadın ve genç kızlarımız, sorunun kaynağı değil, mağdurudur. Ancak ideolojik saplantılarıyla aklını örtenler arasında yer almaları nedeniyle bunu kabul ve ifade edemiyorlar. Aynı nedenle başörtüsü özgürlüğünü ihlal etmeye devam ediyorlar. Bu kararın alınmasına neden olan davayı açanlar, 1960 darbesinin doğurduğu, 1980 darbesinin beslediği, 28 Şubat'ın dinamikleştirdiği yapıların toplum mühendisliği yapma çabasını gestapo mantığıyla devam ettiriyorlar. Danıştay'ın son kararı özgürlük ve barış umutlarını zedelemektedir.'

(ÇEL-TEN-MHD) - MARDİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Esen: 'Danıştay'ın Son Kararı Özgürlük ve Barış Umutlarını Zedelemektedir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement