Eski Bgc Başkanı Ayber'in Cenazesi Toprağa Verildi - Son Dakika
Yerel

Eski Bgc Başkanı Ayber'in Cenazesi Toprağa Verildi

Eski Bgc Başkanı Ayber\'in Cenazesi Toprağa Verildi

Bursa'da tedavi gördüğü hastanede 75 yaşında vefat eden eski Bursa Gazeteciler Cemiyeti (BGC) Başkanı Saruhan Ayber'in cenazesi defnedildi.

17.10.2014 16:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da tedavi gördüğü hastanede 75 yaşında vefat eden eski Bursa Gazeteciler Cemiyeti (BGC) Başkanı Saruhan Ayber'in cenazesi defnedildi.

BGC'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Ayber için ilk tören, 8 yıl başkanlığını yaptığı BGC önünde gerçekleştirildi.

Basın Kültür Sarayı bahçesindeki törende konuşan BGC Başkanı ve Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, Ayber'in Bursa ve Türk basını için çok önemli bir kişi olduğunu belirtti.

Bursa basının, entelektüel, duayen ve yol gösteren bir ağabeyini kaybettiğini vurgulayan Kolaylı, şunları kaydetti:

"Yıllarca birlikte görev yaptığım büyüğüm, ağabeyim, meslektaşım Saruhan Ayber, Bursa basınına sayısız katkıda bulundu. Sadece Bursalı meslektaşlarımızın değil, tüm Türk basınının duayen ismi olan Saruhan Ayber, gazetecilik yaşamına 1958'de Demokrat İzmir'de başlamıştı. 1974'te Bursa'ya gelerek ilk ofset gazete olan Bursa Hakimiyet'in yazı işleri müdürlüğü ve genel yayın yönetmenliği görevlerini üstlendi. Gazetenin Türkiye standartlarında teknik ve içerik özelliği kazanması için büyük çaba harcadı, başarılı oldu. 1977-1984 yılları arasında Bursa Gazeteciler Cemiyetimizin başkanlığını yaptı. Entelektüeldi, duayendi, yol göstericiydi. Eşsiz bilgi birikimini bizlerle paylaşır, gençlerin önünü açar, topluma yeni pencereler kazandırırdı. Adını BGC çatısı altında yaşatmaya devan edeceğimiz. Saruhan Ayber'in vefatı hepimizi yasa boğdu. Başta ailesi ve meslektaşlarım olmak üzere tüm basın dünyasına ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum."

Eski Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Erdoğan Bilenser ise Ayber'in Bursa basını için çok özel bir kişi olduğuna değinerek, "Aramızdan ayrılışı çok zamansız oldu. Ayber'in isminin yaşatılması için Bursa'nın bütün gazetecilerine ve yöneticilerine büyük görevler düşüyor" ifadesini kullandı.

Törene, Saruhan Ayber'in eşi Semra Ayber, kızı Meltem Ayber, oğlu Cenk Ayber, torunu Selin Ayber, Sabah gazetesinin eski sahiplerinden Dinç Bilgin, Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Sefa Özdemir, gazeteci Can Ataklı, Saruhan Ayber'in Bursa'da daha önce beraber çalıştığı gazeteci dostları, yakınları ve sevenleri katıldı.

Ayber'in cenazesi, tören sonrası Organize Sanayi Bölgesi Camisi'ne götürüldü. Cenaze, burada ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Hamitler Mezarlığı'nda toprağa verildi. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eski Bgc Başkanı Ayber'in Cenazesi Toprağa Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement