Eskişehir'de "Dünya Masal Anlatma Günü" Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Eskişehir'de "Dünya Masal Anlatma Günü" Etkinliği

Eskişehir'de "Dünya Masal Anlatma Günü" dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, masal kahramanlarının oyuncak robotları, çocuklara kendi hikayelerini anlattı.

22.03.2015 15:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'de "Dünya Masal Anlatma Günü" dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, masal kahramanlarının oyuncak robotları, çocuklara kendi hikayelerini anlattı.

Sazova Parkında yer alan Masal Şatosunda gerçekleştirilen etkinlikte, ziyaretçiler 20 masal kahramanının hikayesini dinledi.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Didem Aydınmakina, Masal Şatosunun geçen yıl açıldığını anımsatarak, bu süreçte binlerce kişinin masal kahramanlarını dinlediğini belirtti.

Türkiye'nin farklı illerinden gelen ziyaretçilerin de bulunduğunu aktaran Aydınmakina, çocuklara yönelik atölye programlarının etkinlikte yer aldığını söyledi.

Programa katılan çocukların mutlu bir şekilde ayrıldıklarını ifade eden Aydınmakina, şöyle konuştu:

"Bizim amacımız masal dinlemeye gelen ziyaretçilerin mutlu bir şekilde buradan ayrılmalarını sağlamak. Biz bir vurgu yapmak istedik ve bütün gün sürecek olan etkinlikle 20 masalı çocuklarla buluşturduk. Köstüm giymiş olan masal anlatıcıları, İstanbul'dan gelen yaratıcı drama eğitmenleri ile çocukların hayal dünyalarını renklendirmek istiyoruz."

Yazar ve akademisyen Nilay Yılmaz ise İstanbul'dan geldiklerini belirterek, yaratıcı okuma, yaratıcı yazma ve yaratıcı dinleme gibi programlarla çocuklarla birlikte olduklarını vurguladı.

Okuma atölyelerinde çocuklara kendi masallarını yazdırdıklarını anlatan Yılmaz, yaptıkları çalışmaların yaratıcı çalışmalardan oluştuğunu kaydetti.

Türkiye'deki 26 kule ve minareden esinlenerek inşa edilen Masal Şatosunda Dede Korkut hikayeleri, Kral Midas'ın canlandırıldığı masal odaları, Nasreddin Hoca'nın fıkralarının anlatıldığı, aralarında Keloğlan ve Tepe Göz'ün bulunduğu masal kahramanlarıyla buluşturan bölümler yer alıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eskişehir'de 'Dünya Masal Anlatma Günü' Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement