Eyüp Belediyesi Başarılı Öğrencileri Balkan Turuna Götürdü - Son Dakika
Genel

Eyüp Belediyesi Başarılı Öğrencileri Balkan Turuna Götürdü

Eyüp Belediyesi başarılı öğrencileri Balkan turuna götürdü Eyüp Belediyesi 15 Temmuz'un genç gazisini Balkan Turuna götürdüÜSKÜP - Eyüp Belediyesi, ilçede başarılı olan gençleri Balkan Turuna götürdü.

10.07.2017 09:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eyüp Belediyesi başarılı öğrencileri Balkan turuna götürdü

Eyüp Belediyesi 15 Temmuz'un genç gazisini Balkan Turuna götürdü

ÜSKÜP - Eyüp Belediyesi, ilçede başarılı olan gençleri Balkan Turuna götürdü. Düzenlenen tura 15 Temmuz'un genç gazilerinden 15 yaşındaki Adviye Gül İsmailoğlu da katılırken gençler tur boyunca Saraybosna, Poçitel, Blagaj, Mostar, Belgrad, Karlofça, Novi Sad, Üsküp, Prizren, Pristin'yı gezme fırsatı bulacaklar.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın ilçede, özellikle gençlere, eğitime ve spora verdiği destekler sayesinde başarı oranı gün geçtikçe artıyor. Başkan Remzi Aydın'ın başarılı öğrenciler için düzenlettiği yurt dışı turunda liseli gençler bu kez Saraybosna, Poçitel, Blagaj, Mostar, Belgrad, Karlofça, Novi Sad, Üsküp, Prizren, Pristina'yı gezme fırsatı bulacaklar. Bu yıl düzenlenen tura 15 Temmuz'un genç gazilerinden 15 yaşındaki Adviye Gül İsmailoğlu da katıldı.

Başkan Aydın, her yıl başarılı öğrencileri Balkan turuna gönderiyor. Bu sayede gençler, bir zamanlar Osmanlı sancağının dalgalandığı, şimdilerde Evlad-ı Fatihan'ın yaşadığı topraklara giderek, ecdadın izlerinden yürüyor. Geçmişten günümüze Balkanlarda yaşanan tarihi olayları bizzat yerinde görerek öğrenen gençler, tarihi mekanları da tanıma fırsatı buluyorlar.

Başarıyı yakalamış gençler bu yıl ödül olarak Saraybosna, Poçitel, Blagaj, Mostar, Belgrad, Karlofca, Novi Sad, Üsküp, Prizren, Pristina'yı kapsayan bir tura çıktı. Turun ilk durağı Priştina oldu. Ardından da Prizren ve Üsküp'ü gezdiler.

Gençler Priştina'da 1389 Kosava Muharebesi sonucu Kosava Ovası'nda şehit edilmiş Osmanlı Padişahı 1. Murat Hüdavendigar'ın türbesi ziyaret etti. Turun ikinci durağı olan Prizren'de ise 21 Haziran 1455'te inşa edilen ve inşa edildikten sonra ilk Cuma namazı kılınan namazgah ziyaret edildi. Ortasından Akdere'nin aktığı Prizren'de taş köprü üzerinde fotoğraf çektiren gençler, 1615 tarihinde Sinan Paşa tarafından yaptırılan Sinan Paşa Camii, Bayraklı veya Mehmet Bey Camii diye bilinen camiyi, Arnavutluktan gelenler tarafından kurulan Halveti Tekkesi'ni de görme imkanı buldular. İlk günün sonunda ise Üsküp'te 2 bin 873 dükkanın yer aldığı Üsküp çarşısı gezdiler ve şehir turu yaptılar.

Balkan Turuna 15 Temmuz'un genç gazisi de katıldı

Başkan Remzi Aydın tarafından Balkan turuna gönderilenler arasında 15 Temmuz gecesi Saraçhane'de sol omzundan vurularak gazi olan Adviye Gül İsmailoğlu da vardı. Genç gazi gezi ile ilgili olarak: "Eyüp Belediyesi'ne başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bizlere bu şansı verdikleri için Balkan'larda bizi gezdirdikleri için çok mutluyuz. Belki de hayatımızda hiç yakalayamayacağımız bir şans çünkü. ve bugün seçilmiş kişiler olarak buradayız. Şu anda Birinci Murat Hüdavendigar'ın makamındayız, ona tabi ki dualar okuduk. Burada olduğum için çok mutluyum" dedi.

Musa Ersal ise: "Eyüp Belediyemizin başarılı öğrencileri ile Balkan turuna başladık. Birinci gününde Osmanlı'nın önemli merkezlerinden biri olan Üsküp'teyiz. Gençlerimizle beraber Üsküp'ün tarihi yerlerini, mekanlarını geziyoruz" dedi.

Gençlerden Rabia Yıldırım ise: "Eyüp ilçesindeki başarılı öğrencilere Balkan turunu hediye eden Sayın Remzi Aydın'a çok teşekkür ederiz. Çok güzel, çok muntazaman bir şehir Üsküp. Ayrıca öğretmenlerimiz ile gezi rehberlerimize çok teşekkür ederiz bizimle ilgilendikleri için. Burada olduğumuzdan dolayı çok mutluyuz" şeklinde konuştu.

Elanur Genç ise duygularını şu sözlerle ifade etti: "Bize bu genç yaşta buraları görmemize imkan sağladığı için başkanımız Remzi Aydın'a çok teşekkür ederiz. Genç yaşta Balkanları gezmek, görmek bizim için çok gurur verici oldu"

Tuğba Işıkoğlu isimli genç öğrenci ise, Balkanlarda olmanın çok güzel bir duygu olduğunu vurgulayarak: "İlk defa uçağa bindim. Bu topraklarda bulunduğumuz için gerçekten çok mutluyuz. Bu topraklarda ecdadımız birçok savaşlar yaşamış ve yine bu topraklarda bizim şehitlerimiz var. Buraya gelerek bizim ecdadımızın bulunduğu bu türbeyi sadece fotoğraf karelerinden görmek yerine kendi gözlerimizle görmek çok anlamlı. Çok heyecanlıyım, bu turda dört ülke göreceğiz. Makedonya, Sırbistan, Kosova ve Bosna Hersek. En çok Üsküp'ü merak ediyorum. Bize bu imkanı sağlayan Eyüp Belediye Başkanımız Remzi Aydın ve burada bizimle ilgilenen ekibine çok teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Eyüp Belediyesi Başarılı Öğrencileri Balkan Turuna Götürdü
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Eyüp Belediyesi Başarılı Öğrencileri Balkan Turuna Götürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement