Facebook'un Türkiye'deki Üçüncü Taraf Haber Doğrulama Organizasyonu Teyit.org'dan Ciddi Hata - Son Dakika
Teknoloji

Facebook'un Türkiye'deki Üçüncü Taraf Haber Doğrulama Organizasyonu Teyit.org'dan Ciddi Hata

Facebook\'un Türkiye\'deki Üçüncü Taraf Haber Doğrulama Organizasyonu Teyit.org\'dan Ciddi Hata

Teyit.org, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun mazbata aldığı tarih konusunda büyük bir hataya imza attı.

18.04.2019 17:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Birliği ve European Endowment for Democracy (EED) desteği ile kurulan Denge ve Denetleme Ağı bünyesinde faaliyet yürüten 'Teyit Medya Araştırmaları Derneği' (teyit.org), İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun mazbata alışı ile ilgili büyük bir hata gerçekleştirdi.

İstanbul'un yeni Büyükşehir Belediye Başkanı olan Ekrem İmamoğlu, dün (17 Nisan) itibarıyla mazbatasını teslim alarak resmi olarak görevine başlamış oldu. Teyit.org, Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasını aldığı iddia edilen görsel ile ilgili bir içerik paylaşarak görselin aslen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a ait olduğunu teyit etti.

 <a class='keyword-sd' href='/facebook/' title='Facebook'>Facebook</a>'un <a class='keyword-sd' href='/turkiye/' title='Türkiye'>Türkiye</a>'deki Üçüncü Taraf Haber Doğrulama Organizasyonu Teyit.org'dan Ciddi Hata

Teyit.org, montaj yapılmış fotoğraf ile ilgili gerçeği ortaya çıkarmış olsa da hem haber başlığında, hem açıklamada hem de içerikte Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasını 18 Nisan tarihinde aldığını belirtti. Teyit.org, kaynak olarak Sözcü'yü göstermiş olsa da Sözcü'nün internet sitesinde İmamoğlu'nun mazbata aldığı tarih olarak 17 Nisan gösteriliyor. Teyit.org, yapılan yanlışın anlaşılmasıyla birlikte tarihi ivedilikle düzeltti.

Teyit.org'un amacı, doğru bilinen yanlışlardan sosyal medyadaki yalan haberlere, gündemdeki iddialardan şehir efsanelerine kadar pek çok bilginin hakikatini ortaya çıkarmaktır. Teyit.org, bu çalışmaları ile günümüzün bir numaralı haber kaynağı olan internette neyin doğru neyin yanlış olduğunu göstermeyi hedefliyor.

Kaynak: WebTekno

Son Dakika Teknoloji Facebook'un Türkiye'deki Üçüncü Taraf Haber Doğrulama Organizasyonu Teyit.org'dan Ciddi Hata - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement