Fatih Aydın 45'Lik Şarkılar'la Dönüyor, Müzik Aşka Dönüşüyor - Son Dakika
Güncel

Fatih Aydın 45'Lik Şarkılar'la Dönüyor, Müzik Aşka Dönüşüyor

Sanatçının birbirinden güzel 15 yeni şarkıdan ve 2 şiirden oluşan albümü Esen Müzik etiketi ile 05 Mayıs'da müzik marketlerdeki yerini alıyor.

04.05.2017 14:00

Güçlü şarkı sözleri ve anlamlı şiirleri yeni jenerasyonla buluşturmak, kendi müziğimizin muhteşem ezgilerini hatırlatarak ilerideki kuşakların ilham almasını sağlamak üzere çalışmalar yapan Sanatçı Fatih Aydın, yeni albümü 45'lik Şarkılar ile herkesi müzik dünyasında nostaljik bir yolculuğa davet ediyor.

Albümün fotoğraf çekimleri ise ünlü Fotoğrafçı Mehmet Turgut tarafından gerçekleştirildi. Türk müzik piyasasında uzun zaman sonra "albüm" geleneğini tekrar hayata geçirecek olan çalışma, aşkı farklı anlamları ve boyutlarıyla anlatan müzikal bir yolculuk…

45 YILLIK HAYAT YOLCULUĞUNUN ÖZETİ…

Daha önce Serseriler Karnavalı ve Karasevda Senfonisi adlı şiir kitaplarında yer alan şiirlerine yer verdiği Şiirden Şarkılar albümü ile gönülleri fetheden Fatih Aydın, bu kez 45'lik Şarkılar ile müzikseverlere merhaba diyor. Çalışmasının, son 10 yılın en büyük kişisel yeni albümü olduğunu ifade eden sanatçı, çok daha gelişmiş bir sound elde etmek için toplam 3 stüdyoda, her biri Türkiye'nin en büyük saz ustaları arasında olan, 8o kişilik bir orkestra ekibi ile çalıştı. Fatih Aydın, bu albümde 45 yıllık hayat yolculuğunun bir özetini ortaya koyarken, ironik olarak 1970'lerden günümüze eski 45'lik şarkıların ayak izini sürüyor. Albümde aşk ve sevgi, çok güçlü sözler ve şiirlerle anlatılıyor. Albümün en büyük özelliği ise akustik formda oluşu ve günümüz sounduna farklı bir bakış açısı getirmesi. Albümde zaman zaman tango esintisi karşımıza çıkarken, bir anda Kürdilihicazkâr Makamı'nda bir sanat müziği eseri ile karşılaşabiliyoruz. Bazen Anadolu bozkırında bir bozlak, bazen senfonik bir ağıt, bazen de çok eğlenceli Balkan ezgileri ile Anadolu'dan dünyaya bir yolculuğa çıkıyoruz.

"BU ALBÜM, ESKİ ŞARKILARA VE USTALARA SAYGI DURUŞU…"

İlk albümünde olduğu gibi 45'lik Şarkılar'daki tüm söz, müzik ve şiirlere de imza atan Fatih Aydın, albümünü şu sözlerle anlatıyor: "Günümüz popüler kültürünün hızla akıp giden şarkılarının aksine 45'lik şarkılar hala dilimizden düşmeyen eski zaman şarkılarına ve eski ustalara bir saygı duruşu. Anadolu müziği bilinenin aksine yerel bir müzik formu değil. Anadolu insanının Moğolistan'dan Viyana'ya kadar olan büyük yolculuğunun ezgiler toplamıdır. 45'lik Şarkılar işte bu evrensel müzik formuna atıfta bulunuyor ve insanın en büyük özelliği olan aşık olabilme gücünü anlatıyor."

"ANNE ŞARKISININ BENDE ÖZEL BİR YERİ VAR."

Albümdeki; Anne, Unuttum, Unutulmuş Şarkılar Gibi, Feryad, Köz, Bu Gece Gitmesen, Zalim Sevda, En Uzaktasın, Avare, Tek Başına, Hak Etmedim gibi şarkılar, klipleri ile ekrandan da müzikseverler ile buluşacak. Ancak bunlar arasında Anne adlı parça Fatih Aydın için farklı bir yere sahip. Sanatçı "Anne şarkısının bende özel bir yeri var. Çok seyahat etmiş, hayatı adeta yollarda geçmiş biri olarak; beni çok özleyen anneme belki de en fazla söylediğim söz olan 'Anne ben geldim' cümlesi bu albümde şarkı oldu. Orada ülkemizin cefakâr annelerine ait genel bir öyküyü anlatmaya çalıştım. Anne, albümde yer alan Kadınım şiiri ile de çok derin bağları olan bir şarkı. Uzun zamandır güzel bir 'anne' şarkısı olmamıştı. Çok mutluyum bu yüzden." diyor.

45'LİK ŞARKILAR'DA BÜYÜK USTALAR BİR ARADA…

45'lik Şarkılar, Fatih Aydın'ın çok özel isimlerle beraber çalıştığı bir albüm. Sanatçı albümde imzası bulunan ustaları; "Teşekkür borçlu olduğum isimlerin başında ünlü Orkestra Şefi Osman İşmen, müzikal anlamda ruh ikizim Müzik Direktörü Çağrı Kodamanoğlu, Faruk Paker ve Sina Polat gibi isimler geliyor. Ayrıca Erdinç Şenyaylar'dan Mustafa İpekçioğlu'na, Serhan Yadsıman'dan İsmail Soyberk'e, Eyüp Hamiş'ten Mehmet Akatay'a akla gelebilecek tüm büyük müzisyenler de albüme renk kattı." sözleriyle sıralıyor.

Eskilerin meşhur şarkılarına tutkun, müziğe ve şiire meraklı gençler, maziyi özleyen ve uzun zamandır eski şarkılar tadında yeni şarkılar dinlemek isteyen herkes 45'lik Şarkılar'da kendinden bir şeyler bulacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Fatih Aydın 45'Lik Şarkılar'la Dönüyor, Müzik Aşka Dönüşüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement