Fenerbahçe Kulübünün Mali Kongresi - Aziz Yıldırım (3) - Istanbul - Son Dakika
Spor

Fenerbahçe Kulübünün Mali Kongresi - Aziz Yıldırım (3) - Istanbul

Fenerbahçe Kulübünün yıllık olağan mali ve idari genel kurulunda konuşan başkan Aziz Yıldırım, kulübün mali tablosu hakkında açıklamalarda bulundu.

03.06.2017 15:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fenerbahçe Kulübünün yıllık olağan mali ve idari genel kurulunda konuşan başkan Aziz Yıldırım, kulübün mali tablosu hakkında açıklamalarda bulundu.

Ülker Sports Arena'da gerçekleştirilen mali genel kurulda Aziz Yıldırım, "Fenerbahçe'nin 1,5 milyar dolar borcu var, Aziz Yıldırım kulübü borç batağı içerisinde bırakıp gidecek." iddialarının gerçeği yansıtmadığını ve isteyenin kulübe gelerek mali raporları inceleyebileceğini söyledi.

Bütün verilerin detaylı bir şekilde kulübün muhasebesinde kayıtlı olduğunun altını çizen Yıldırım, şöyle konuştu:

"Bu konuşmanın daha büyüğünü önümüzdeki yıl yapacağım. Ben başkan olduğum zaman o tarihte Fenerbahçe'nin bütçesi 16 milyon, borcu da 25 milyon dolardı. Yüzde 1,07 ile faiz hesabı yaparsanız, o 25 milyonluk borç bugün 96 milyon dolar oldu. Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'yi borç batağında bırakıp gidecek diyenler, kulübe gelecekler mali işlere bakan Tamer Bey'le oturacak çalışacaklar. Söylediğimin dışında bir şey varsa beni suçlayacaklar ama yoksa ölene kadar susacaklar. Bir dahaki kongreye geldiğimde çok borçtan bahsedenler, ibra edildiğimde alacağım varsa onu da bana verecekler, bunu bilsinler."

Fenerbahçe'nin tüm borçlarının altında kendisinin, eşinin ve yönetim kurulu üyelerinin imzaları bulunduğunu vurgulayan Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:

"Devletten hiçbir beklentimiz yoktur, devletten kredi istemedik. Devlet, THY Avrupa Ligi şampiyonluğu için şampiyonluk payı altında bir bedel vermek istiyor, onu da kanunlara göre artırmaya çalışıyorlar. Beşiktaş'a 50 milyon lira yardım yapılarak, stadının yapımı sağlandı. Fenerbahçe'nin 300 milyon dolar bankalara borcu vardır. Bu borcun içinde kolej arazisi, amatör şubelere yapılan 198 milyon 124 bin dolarlık harcama var. Bu sene de 15 milyon avroya yakın basketbola ödemek üzere bankadan borç alınmıştır."

"318 milyon dolarlık gayrimenkulümüz var"

Başkan Yıldırım, göreve geldiğinde kulübün hiçbir gayrimenkulü bulunmadığını, bugün ise Fenerbahçe'nin 318 milyon dolarlık gayrimenkule sahip olduğunu belirtti.

19 senedir iş hayatını bitirdiğini ve tüm zamanını Fenerbahçe'ye verdiğini aktaran Yıldırım, bundan hiçbir pişmanlık duymadığını anlattı.

Fenerbahçe Üniversitesi için her türlü işlemin bittiğini de açıklayan Aziz Yıldırım, şunları kaydetti:

"Bu konuda tek sıkıntı var, kiralık bir yerde okul başlattığınız zaman oranın intibak hakkının uzun yılları kapsamasını istiyorlar, böyle bir bina bulamadık. Silivri'de 100 kişiyle başlamamız bize uygun olmaz. Üç bina hakkında konuşmalar yapıyoruz, o binaları kiralık tutacağız, YÖK ile anlaşarak işleme başlayacağız. Ana hedef, Fikirtepe'de 10 dönümlük bir arazi var. Bu arazide futbol altyapısı çalışması yapıyoruz ama oradan fazla bir kazanç sağlayamıyoruz. Orası için bir proje hazırlattım, 5 katlı 20 bin metrekarelik bir üniversite yapmak. Kiralama sürecini belediyeden 10 yıl uzattık, bu belge Ankara'ya gitti, İçişleri Bakanlığında bekliyor. İmzası gelince işleme başlayacağız. Fenerbahçe Üniversitesinin ana merkezi Fikirtepe'de olacak gibi gözüküyor."

"Fenerbahçe'nin milyar dolarları gitti"

Aziz Yıldırım, göreve geldiğinden bu yana Fenerbahçe'nin devlete 370 milyon dolar vergi ödediğini de dile getirdi.

Fenerbahçe Başkanı, 3 Temmuz sürecinde sarı-lacivertli kulübün büyük maddi kayba uğradığının da altını çizerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"3 Temmuz'da operasyon yapılmasaydı, 1 milyar 200 milyon dolara yakın bir hisse senedi değerimiz vardı, bugün 291 milyon dolara düşmüştür. Hakim ve savcılar Fenerbahçe'nin değil Aziz Yıldırım'ın mağdur olduğunu söylüyorlar ama asıl mağdur Fenerbahçe'dir. Biz bir sene yattık çıktık. Fenerbahçe'nin milyar dolarları gitti, iki sene Şampiyonlar Ligi'ne gidemedi. 3 Temmuz'la ilgili herkesten hesap soracağız. Allah bu hesapları sormadan bize ölmeyi nasip etmesin. Bana yazanlar çizenler, bir gün Fenerbahçe için hapis yatsınlar, ondan sonra karşıma gelsinler. 'Son sözüm dar ağacında da olsam Fenerbahçe'dir.' diyen adamım."

(Son)

Fenerbahçe Kulübünün Mali Kongresi - Aziz Yıldırım (3) - Istanbul
Kaynak: AA

Son Dakika Spor Fenerbahçe Kulübünün Mali Kongresi - Aziz Yıldırım (3) - Istanbul - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement