Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Ankara Üniversitesi Senatosunca, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin, "Hiçbir zaman sağduyusundan şüphe duymadığımız aziz milletimiz, güvenlik güçlerimizin de yardımıyla büyük bir vatanseverlik örneği göstererek bu son ve en büyük ihanetin başarıya ulaşmasını engellemiştir.

18.07.2016 03:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Üniversitesi Senatosunca, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin, "Hiçbir zaman sağduyusundan şüphe duymadığımız aziz milletimiz, güvenlik güçlerimizin de yardımıyla büyük bir vatanseverlik örneği göstererek bu son ve en büyük ihanetin başarıya ulaşmasını engellemiştir." açıklaması yapıldı.

Ankara Üniversitesi Senatosunca yayımlanan bildiride, vatandaşlar sayesinde darbe girişiminin başarıya ulaşmasının engellendiği belirtildi.

Ülkeyi sırtından hançerleyen darbe girişiminin lanetlendiği bildiride, "Hiçbir zaman sağduyusundan şüphe duymadığımız aziz milletimiz, güvenlik güçlerimizin de yardımıyla büyük bir vatanseverlik örneği göstererek bu son ve en büyük ihanetin başarıya ulaşmasını engellemiştir." ifadesi kullanıldı.

Ankara Üniversitesi Rektörlüğü, darbe girişimine direnen Hukuk Fakültesi 4'üncü sınıf öğrencisi Yasin Naci Ağaroğlu'nun şehit olduğunu bildirdi. Rektörlük, Ağaroğlu'na ve bütün şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş de Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) üyelerine yazdığı mektupta, YÖK ve ÜAK bildirilerine katıldığını kaydetti.

Ülkü Ocaklarından tepki

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, yaptığı yazılı açıklamada, Ülkü Ocakları'nın darbe zihniyetini kabul etmediğini ve ülkeyi kaos ortamına sürüklemeye çalışanların da karşısında olduğunu vurguladı.

Kılavuz, üç beş vatan haininin yaptıklarının kesinlikle Türk askerine mal edilmemesi gerektiğini belirterek, "Özellikle mahkemeler yerine sokakta sözde adalet hevesiyle Mehmetçik'e kin kusmaktan, intikam bahanesiyle gerçekleştirilen saldırılardan bir an evvel vazgeçilmelidir." değerlendirmesinde bulundu.

Ülkücülerle özdeşleşmiş "bozkurt"u kullanarak, askere ve polislere el uzatanların bu tehlikeli oyuna bir an evvel son vermesi gerektiğini kaydeden Kılavuz, ülkücülerin kaynağını bilmedikleri hiçbir organizasyonda olmayacaklarına işaret etti.

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Genel Başkanı Baran Bozoğlu da, AA muhabirine yaptığı açıklamada, darbe girişimini kınayarak, "Ülkemizin demokrasi, laiklik ve cumhuriyet değerlerine zarar verecek her türlü harekete karşı birliğimizi güçlü tutmamız, kucaklaşmamız, dik durmamız gerekiyor" dedi.

Bu gibi kalkışmaların önüne ancak demokrasinin içselleştirilmesiyle geçilebileceğini söyleyen Bozoğlu, TBMM'nin saldırıya uğramasının dehşetin boyutunu daha da arttırdığını, millet iradesinin nasıl yok edilmeye çalışıldığını gösterdiğini dile getirdi.

"Şer cephesine karşı sağduyu cephesi"

Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) Başkanı Aslan Değirmenci de, yazılı açıklamasında, Türkiye'nin gücünü ve bütünlüğünü koruyarak bölgesinde umut ışığı olduğunu ifade etti.

Bu umudu yerle bir etmeye çalışanlara inat, Türkiye'ye fitne ve fesat tohumları ekmeye çalışan odaklara hiçbir zaman fırsat tanımayacaklarını vurgulayan Değirmenci, "Sabırlı olmalı ve olası tahrikler karşısında sükuneti muhafaza etmeliyiz. Şer cephesine karşı birlik olup sağduyu cephesi oluşturmalıyız. Biz, devlete ve onur sahibi askerlere değil, darbeci katillere karşıyız." değerlendirmesinde bulundu.

Uluslararası Müslüman Alimler Derneği'nden (UMAD) yapılan açıklamada da, Türkiye'yi meşru bir seçimle idare eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve Hükümete yönelik kalkışmanın telin edildiği bildirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement