Fikir Yumağı Jürisi ile Atölye Çalışmaları - Son Dakika
Güncel

Fikir Yumağı Jürisi ile Atölye Çalışmaları

Türkiye'de iplikle mucizeler yaratılabileceğine inananlar, Kartopu Fikir Yumağı Tasarım Yarışması'nda bir araya geliyor.

28.01.2014 10:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de iplikle mucizeler yaratılabileceğine inananlar, Kartopu Fikir Yumağı Tasarım Yarışması'nda bir araya geliyor. Bu sene üçüncü kez düzenlenen "Fikir Yumağı Tasarım Yarışması" farklı etkinliklerle gündemde. Dünya'da ödül almış tasarımcılardan oluşan fikir yumağı jürisi düzenleyeceği atölye çalışmaları ile yarışmacılara yol gösterecek.

El örgü sektörünün öncü firması Kartopu, 2013 Ekim ayında başladığı Fikir Yumağı Tasarım Yarışması'nda Türkiye'de tasarıma bakışı geliştirmek ve farklı fikirleri yönlendirebilmek için atölye çalışmaları hazırlıyor. Fikir Yumağı yarışmacıları ile Dünya'da ödül almış pekçok isimden oluşan Fikir Yumağı jürisini bir araya getirecek olan bu çalışmalarda tasarımın ve hayal etmenin farklı yönleri ele alınacak.

Bu sene 3'üncüsü düzenlenen "Fikir Yumağı Tasarım Yarışması" atölye çalışmalarına 8 Şubat 2014 tarihinde başlıyor. Fikir yumağı jurisini, yarışmacılarla biriraraya getirecek atölye çalışmaları 4 etapta yapılacak ve her çalışma farklı içeriklerden oluşacak.

Bu çalışmalara katılmak için yarışmacıların Facebook Fikir Yumağı sayfasında yer alan başvuru formunu doldurmaları yeterli. Başvuru formuna ismini ve iletişim bilgilerini ekleyen ilk 40 kişi atölye çalışmalarında olmaya hak kazanacak. 40 Kişi'den sonra kaydolmuş ilk 10 kişi de çalışmanın yedek katılımcıları arasında olacak.

Fikir Yumağı Tasarım Yarışması Atölye Programının ilk ayağı ise şöyle;

8 Şubat 2014- Okan Üniversitesi Mecidiyeköy Kampüsü

13:00 Dr. Oya Akman(Endüstriyel tasarımcı, Öğretim Görevlisi, fikir yumağı jüri üyesi) ile"Tasarımda özgür düşünce size neler katar, seçeceğiniz yol tasarımı nasıl etkiler?"

14:00 Dr. Banu Apaydın(İç mimar, öğretim görevlisi) ile "Tasarımda algıda seçicilik"

15:00 Esra Apaydın(Tekstil tasarımcısı, trend danışmanı, fikir yumağı jüri üyesi) ile "Değişen Akımlar ve modaya etkileri"

Moderatör Işık Gençoğlu (Tasarım yöneticisi, küratör, Fikir Yumağı Tasarım Yarışması Jüri İlişkileri Koordinatörü)

Dünya'da Türkiye'yi temsil eden tasarımcılar Fikir Yumağı Jürisinde
Jüriyi oluşturan isimler kimlerden oluşuyor; Oya Akman- Endüstriyel ürün tasarımcısı, Zehra Çobanlı- Öğretim Görevlisi, Sanat Yönetmeni; Esra Apaydın- Tekstil Tasarımcısı, Gaye Samsunlu- Yüksek Mimar, Tasarımcı; Hatice İpek Tohumcu- Moda tasarımcısı; Şanel Şan- Sanat Tarihçi; Aslı Jackson Moda tasarımcısı, Öğretim Görevlisi; Gül Bolulu- Dokuma Sanatçısı, Öğretim Görevlisi; Tanju Babacan- Modacı, Çiçek Dilligil- Tiyatro Sanatçısı; Esen Evran- Habertürk Gazetesi; Gülay Altan- Akşam Gazetesi; Dilek Hayırlı- Zaman Gazetesi; Nora Romi- Dinasorus Yayın Grubu; Müge Akgün- Radikal Gazetesi, Sibel Arna- Hürriyet Gazetesi, Şengül Balıksırtı- Sabah Gazetesi, Işık Gençoğlu- Tasarım Yöneticisi ve Küratör; Derya Devrim- Adressistanbul Genel Müdürü; Aylin Yalçınkaya & Ceren Akış-10 Marifet.org. (Detay bilgi için bakınız Juri.doc)

Fikir Yumağı Tasarım Yarışması'na bu sene geçen seneden farklı olarak iki ayrı kategoride değerlendirilecek olan başvurular 15 Ekim 2013 - 15 Mart 2014 Tarihleri arasında fikiryumagi.com web sitesi veya Kartopu Yünleri Facebook Sayfası'ndan yapılıyor.

İplik ile yapılabilecek her türlü yaratıcı ürüne açık olacak yarışmanın toplam ödülü 20 bin Türk Lirası. 15 Ekim 2013- 15 Mart 2014 tarihleri arasında başvuruların devam edeceği yarışma süresince fikiryumagi.com web sitesi veya Kartopu Yünleri Facebook sayfasında yarışma için oy verenler de birbirinden farklı ödüller kazanacak.

Fikir Yumağı Tasarım Yarışması'nın yarı finaline kalan isimler 2014 Nisan ayında açıklanacak. Yarışmanın iki kategorisinde ilk üç derecede olmaya hak kazananlar ise 2014 Mayıs ayında yapılacak ödül töreni ile yarışmacılara ve kamuoyuna duyurulacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Fikir Yumağı Jürisi ile Atölye Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement