Fiks Menü! - Son Dakika
Spor

Fiks Menü!

Fiks Menü!

Beşiktaş, Antalya'nın ardından Kasımpaşa'yı da aynı skorla aştı. Talisca yine Cenk Tosun'u aratmadı, iki gol attı: 2-1

27.01.2018 02:35

SERDAR SARIDAĞ

İstanbul derbisinde Kartal kısa kesti, iki gol üç puana yetti. 18. dakikada Talisca'nın golüyle perdeyi açan siyah-beyazlılar, 25'te yine Quaresma'nın pası, Talisca'nın kafasıyla ikinciyi buldu. Kasımpaşa'dan Trezeguet'in 72'deki golü yetmedi. 2-1

Şampiyonluk yarışında olan bir takım için en önemli şeylerden biri, sezon içerisinde yakalanan galibiyet serileridir. Ligin ilk yarısında, bu arzusuna bir türlü kavuşamayan Beşiktaş, dün Kasımpaşa'yı Vodafone Park'ta yenerek, ligin ikinci yarısına ikide iki yaparak başladı. Antalyaspor karşısında kötü futbol oynansa da, kazanılan üç puana daha çok önem veren Beşiktaş'ın teknik heyeti, dün göze hoş gelen futbol oynattırdı.
Maça beklendiği gibi hızlı başlayan Beşiktaş, zengin hücum hattıyla rakip savunmayı hallaç pamuğu gibi dağıtırken, oyunun merkez noktası ise Ricardo Quaresma olmuştu. 11. dakikada Babel ile önemli bir fırsatı değerlendiremeyen siyah-beyazlı takım, Quaresma'nın 18. dakikada kullandığı köşe vuruşunu ağlara gönderen Talisca ile durumu 1-0 yaptı. Brezilyalı futbolcu yine Quaresma'nın müthiş ortasıyla farkı 25'te 2-0'a çıkarırken, bütün tribünler "Talisca" diye inliyordu.
İkinci yarıya, 2-0'ın verdiği rahatlıkla çıkan Beşiktaş, yakaladığı pozisyonları cömertçe harcama alışkanlığını yine gösterdi. 52'de Babel'in aşırdığı topu Kasımpaşa savunması, soğukkanlı bir şekilde uzaklaştırdı.
'Varım' dedi
67'de Quaresma'nın çektiği şutu bu kez kaleci Ramazan kurtardı. Tempodan düşen Beşiktaş, lacivert-beyazlıların oynamasına izin verdi. Bu fırsatı bulan konuk ekipten Trezeguet'in çektiği şut, direkten döndü. Fakat aynı oyuncu 72'de affetmedi. Bu dakikada Trezeguet farkı bire indirirken, kalan dakikalar ise Beşiktaş adına ızdırap dakikaları gibiydi.

İkinci yarıdaki kötü futbola rağmen üç puanla sahadan ayrılan Beşiktaş, şampiyonluk yarışında "Varım" dedi.
Müthiş ikili

Kasımpaşa karşısında Anderson Talisca ile Ricardo Quaresma rüzgarı esti. Sezonun ikinci yarısını gollerle açan Talisca ve asistleriyle yıldızlaşan Quaresma, Vodafone Park'ı coşturdu

Süper Lig'de sezonun ikinci yarısında Beşiktaş adına Anderson Talisca ve Ricardo Quaresma damgasını vuruyor. Talisca gollerine devam ederken, Quaresma da asistleriyle yine coştu.  Antalyaspor deplasmanında attığı 2 golle yıldızını parlatan Talisca, Kasımpaşa'yı da boş geçmedi.
Brezilyalı futbolcu, ilk yarıda Quaresma'nın paslarıyla 2 kafa golüne imza attı, üst üste 2. maçında 4. golünü kaydetti.
Genç yıldız, toplamda ise 7. golünü buldu. Quaresma da asistlerine devam etti. Tecrübeli futbolcu Kasımpaşa önünde yaptığı asistle Talisca'yı bir kez daha gollerle buluşturdu. Portekizli yıldız, bu sezonki 8. asistini yaparken, bunların 5'ini Talisca'ya attırdı.
Öte yandan Beşiktaş'ın Antalya ve Kasımpaşa'ya karşı son 3 golünde Quaresma-Talisca ikilisi var.
Sakatlık korkusu
Anderson Talisca'ya maç boyunca yapılan fauller yıldırdı. Brezilyalı futbolcu sahada kaldığı 59 dakika boyunca rakiplerinden sert hamleler gördü. Yıldız futbolcu, kenara gelirken de acı içerisindeydi. Kulübeye sekerek oturan Talisca'nın yüz ifadesinden de sıkıntısı belli oluyordu.  Öte yandan Şenol Güneş de maç içerisinde oyuncusu Talisca'ya yapılan sert hamlelere kenardan adeta isyan ederek tepki gösterdi.
Yenilmez adam

Geçtiğimiz sezon başında Beşiktaş'a gelen Anderson Talisca önemli bir özelliğiyle fark yarattı. Brezilyalı oyuncu geldiği günden bu yana tüm kupalarda 26 farklı maçta 31 gol attı. Talisca'nın gol attığı maçların hiçbirinde Beşiktaş yenilmedi, 20 galibiyet alıp, 6 beraberlik gördü.

İç sahanın kralı

Beşiktaş, Kasımpaşa galibiyetiyle beraber iç sahadaki büyük serisini sürdürdü. Siyah-beyazlılar, Nisan 2016'da geldiği Vodafone Park'ta 36 maçtır lig maçı kaybetmiyor.
Kartal, 29 galibiyet 7 beraberlikle ligde halen devam eden en uzun iç saha yenilmezlik serisine sahip oldu.
]
]
]

Kaynak: Skorer

Son Dakika Spor Fiks Menü! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement