"Filenin Sultanları" Çin'de Şampiyonluk Peşinde - Son Dakika
Spor

"Filenin Sultanları" Çin'de Şampiyonluk Peşinde

Tevfik Durul - (A) Milli Bayan Voleybol Takımı, Londra Olimpiyatları öncesi sınav niteliği taşıyan Dünya Grand Prix'sinin Çin'deki final ayağında şampiyonluk hedefliyor.

27.06.2012 09:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tevfik Durul - (A) Milli Bayan Voleybol Takımı, Londra Olimpiyatları öncesi sınav niteliği taşıyan Dünya Grand Prix'sinin Çin'deki final ayağında şampiyonluk hedefliyor.

Grand Prix'te 16 takım arasından ilk 6'ya kalan "Filenin Sultanları", Çin'in Ningbo şehrinde Tayland, Brezilya, ABD, Japonya, Küba ve evsahibi ülkeyle karşılaşacak.

Takım kaptanı Esra Gümüş ve yıldız oyuncu Neslihan Darnel, şampiyonanın final ayağının yapıldığı Ningbo şehrinde AA'ya şampiyonluk için mücadele edeceklerini söyledi.

Turnuvanın 3. ayak maçlarında Güney Kore, Japonya ve Almanya'nın yer aldığı grupta 7 puan toplayarak finallere kaldıklarını söyleyen Esra Gümüş, "Turnuvanın genelinde dokuz maçta yedi galibiyet aldık. İkinci defa katıldığımız bu turnuvada ilk kez finallere kaldık. O yüzden bunun önemi büyük" diye konuştu.

Final etabına yönelik beklentilerini anlatan takım kaptanı, "Başından beri hedefimiz final etabına kalarak Çin'e gelmekti. Burada mücadele edemeyeceğimiz takım yok. Hepsi de kendi oyunumuzu ortaya koyduğumuz takdirde galibiyet alabileceğimiz takımlar" ifadelerini kullandı.

-Rakipler zorlu-

Final etabında mücadele edecekleri takımlardan hepsinin güçlü ekipler olduğuna vurgu yapan Esra Gümüş, "Takıma inancım tam. Buradan güzel bir dereceyle ayrılmak istiyoruz" dedi.

Turnuva kapsamında Güney Kore, Sırbistan ve Japonya'da zorlu maçlardan sonra final ayağı için Çin'e geldiklerini söyleyen Gümüş, "Çin, ABD ve Brezilya, olimpiyatlarda da aynı grupta mücadele edeceğimiz ekipler. Kendimizi test etmemiz açısından bu maçlar özellikle büyük önem taşıyor" dedi.

Yıldız oyuncu Neslihan Darnel ise Dünya Grand Prix'sinin "zor ve yorucu bir turnuva" olduğunu belirterek final etabındaki Tayland ve Küba maçları için

"Kazanırsak madalya şansımızın çok yüksek olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Takımın konsantrasyonu ve motivasyonunun tamamen madalyaya odaklandığına dikkati çeken Darnel, "Madalya için elimizden gelen herşeyi yapacağız" diye konuştu.

(A) Milli Voleybol Takımı, Dünya Grand Prix'sinin final etabında, altılı gruptaki ilk maçını bugün TSİ 10.30'da Tayland ile yapacak.

Muhabir: Ali İhsan Çam

Yayıncı: Hüseyin Doğru - NİNGBO

Kaynak: AA

Son Dakika Spor 'Filenin Sultanları' Çin'de Şampiyonluk Peşinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement