Fotoğrafın Efsanelerinden Ersin Alok Sagüsad'da - Son Dakika
Yerel

Fotoğrafın Efsanelerinden Ersin Alok Sagüsad'da

Fotoğrafın Efsanelerinden Ersin Alok Sagüsad\'da

Paylaşmanın, tek varoluşçuluk olduğuna inanan Efsane Fotoğrafçı Ersin Alok, konferans vermek üzere 11 Nisan Perşembe akşamı SAGÜSAD'a geliyor.

10.04.2013 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Paylaşmanın, tek varoluşçuluk olduğuna inanan Efsane Fotoğrafçı Ersin Alok, konferans vermek üzere 11 Nisan Perşembe akşamı SAGÜSAD'a geliyor.

Sakarya Güzel Sanatlar Derneği (SAGÜSAD) Başkanı Müjgan Zaman konuyla ilgili şu bilgiyi verdi; "Dünyanın bütün katmanlarında gerçeğin kendisi, ora'nın doğrusudur' diyen Alok'un önemli birkaç çalışmasında örnek verilirse; Kendisinin keşfi olan Doğu Anadolu Kaya Üstü resimleri yaklaşık olarak 10 binin üstündedir. Güney Afrika Kaya üstü Resimleri konusunda da Sevilla'da araştırmalar yaptı. Konu ile ilgili yurtiçi ve yurtdışında konferanslar verdi ve iki kitap yayımladı. Ayrıca 'Adım Adım Alacahöyük' isimli arşiv kökenli kitabı da kendi konumunda ilktir. Türkiye'de Milli Parkların kurulmasında ilk çalışmaları yaparak, bunlarla ilgili fotoğrafik belgeleri saptadı. Alok, 2000'i aşkın araştırma konferansı verdi. 1937 yılında doğan Ersin Alok, Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü ile I.I.T.I Akademisi Ticaret ve Gazetecilik Bölümlerini bitirdi. Mimar Sinan Üniversitesi Fotoğraf Enstitüsü'nün kuruluşunu yaptı. 'Fotoğraf İçindeki Sanat' ve 'Dağlardaki kaya resimleri' konulu konferanslarıyla Değerli Sanatçı Ersin Alok 11 Nisan Perşembe saat 20.00'de SAGÜSAD sergi salonunda sanatseverlerle olacak." - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fotoğrafın Efsanelerinden Ersin Alok Sagüsad'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement