"Futbolda şike kumpası" davası - Son Dakika
Güncel

"Futbolda şike kumpası" davası

"Futbolda şike kumpası" davası

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "futbolda şike" soruşturmasında kumpas kurduğu gerekçesiyle haklarında dava açılan 7'si tutuklu 107 sanığın yargılanmasına devam edildi.

13.01.2020 23:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "futbolda şike" soruşturmasında kumpas kurduğu gerekçesiyle haklarında dava açılan 7'si tutuklu 107 sanığın yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi karşısındaki binada yapılan duruşmaya, 6'sı tutuklu 7 sanık sanık katıldı.

Bazı sanıkların ise Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandığı duruşmada, bir kısım müştekiler ve avukatları da duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada, bir dönem Giresunspor'da yöneticilik yapan mağdur müşteki Coşkun Çalık'ın ifadesi alındı.

Çalık, ticaretle uğraşan ve şehrini (Giresun) seven bir birey olduğunu, şikeyle ya da örgütle herhangi bir bağlantıları olmadığını belirterek, "3 Temmuz'un bu vatanın birliğine dirliğine karşı yapıldığını sonradan anladım. Bu sanıklar beni ve 6 çocuğumu mağdur etmişlerdir. Hala içeride geçirdiğim 8,5 ayın mağduriyetiyle uğraşıyorum. Şikayetçiyim, en ağır cezayla cezalandırılmalarını istiyorum. Dosyadaki tape kayıtları hukuka aykırı olduğundan bu hususa ilişkin konuşmayacağım." dedi.

Çalık'ın ardından söz alan mağdur Mesut Erdoğan ise gazeteci olduğunu beyan ederek, "Benim şikeyle falan ilgim yoktur. Görevim gereği kulüp başkanlarıyla irtibata geçerdim. Beni nasıl bu dosyaya dahil ettiler?" diye konuştu.

Duruşmada daha sonra eski Giresunspor Başkanı Osman Çırak "tanık" sıfatıyla dinlenildi.

Çırak, Giresunspor'da 12 yıl as başkanlık 7 yıl da başkanlık yaptığını anlatarak, "Transferlerimizi yaptık, sezona başladık. Sonuçlar iyi gelmeyince taraftar bizi protesto etti. 6 ay başkanlık yapmıştım. Taraftar ve basın baskısından dolayı başkanlıktan ayrıldım. Benden sonra başkası seçildi. Sonra gönül kırıklığım olduğu için ilgilenmedim. Giresunspor'un menfaatleri doğrultusunda zaman zaman eski başkan Olgun Aydın'dan fikir alıyorduk. Taraftar ve yerel basın benim üzerime geldiği için daha fazla yıpranmamak adına başkanlığı bıraktım." ifadesini kullandı.

Tutuksuz sanık Lokman Yanık ile aralarında ne tür bir bağlantı olduğu sorulan tanık Çırak, "Lokman Yanık benim yanıma iş yerime geldi, polis olduğunu söyledi. Çay içtik, sohbet ettik. Bu sohbet sırasında Giresunspor'u neden bıraktığımı sordu. Bununla ilgili süreci takip ettiklerini söyledi. 'Olabilir böyle şeyler, oldu bitti' dedim. 'Bırakmasaydınız' dedi. Beni bir süre sonra ifade vermem için organizeye çağırdılar. Avukatımla gittik Lokman Bey bizi kapıda karşıladı. Şikayetçi olup olmadığımı sordular. 'Bana kimse tehdit ve baskı yapmadı ki şikayetçi olayım.' dedim. Şikayetçi olmam için serzenişte bulundular. Biz oradan şikayetçi olmadan ayrıldık." diye konuştu.

Yener Ülgütol ve Oğuz Tüzün'ün de tanık olarak dinlenildiği duruşmaya yarın devam edilecek.

İddianameden??????

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, "bir numaralı" sanık FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in 35 yıldan 85 yıla kadar, kapatılan Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'nın 35 yıldan 78 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.??????

Eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca hakkında 35 yıldan 80 yıla kadar hapis cezası öngörülen iddianamede, eski milletvekili İlhan İşbilen ve iş adamı Muammer İhsan Kalkavan'ın 35 yıldan 85 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.??????

İddianamede, dönemin İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mutlu Ekizoğlu, İstanbul Organize Suçlar ile Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç, kapatılan Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan, Prof. Dr. Suat Yıldırım, avukat Orhan Erdemli, eski emniyet müdürü Ali Fuat Yılmazer ve avukat Cemalettin Mutlu ile diğer 95 sanık hakkında da çeşitli sürelerle hapis cezaları talep ediliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Futbolda şike kumpası' davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement