Dev maçta Trabzonspor, deplasmanda Galatasaray'ı 3-1 mağlup etti - Son Dakika
Spor

Dev maçta Trabzonspor, deplasmanda Galatasaray'ı 3-1 mağlup etti

Süper Lig'in 30. haftasında G.Saray ile Trabzonspor karşılaştı. Uzun süre 10 kişi oynayan rakibi karşısında 3-1'lik net bir galibiyet alan bordo-mavililer, lider Başakşehir'i takibini sürdürdü. Pandemi dönüşü oynadığı 4. maçı da kazanamayan ve liderle arasındaki puan farkı 11'e çıkan G.Saray ise şampiyonluk yarışında havlu attı.

05.07.2020 20:10  Güncelleme: 00:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Süper Lig'de 30. haftada üst sıraları yakından ilgilendiren maçta Galatasaray ile Trabzonspor karşı karşıya geldi. Zorlu mücadelede kazanan 3-1'lik skorla konuk ekip Trabzonspor oldu.

Trabzonspor'a galibiyeti getiren golleri 41. dakikada Jose Sosa (penaltı), 70. dakikada Filip Novak ve 90+5. dakikada Alexander Sörloth kaydetti. Trabzonspor'un sol beki Filip Novak, Galatasaray maçında da fileleri havalandırarak bu sezon resmi maçlarda 8. golünü attı. Galatasaray'ın tek golü 90+3. dakikada Jean Michael Seri'den (penaltı) geldi.

GALATASARAY MAÇI 10 KİŞİ TAMAMLADI

Galatasaray'da Sofiane Feghouli, Manuel da Costa'ya tekme attığı gerekçesiyle 32. dakikada kırmızı kart gördü. Marcelo Saracchi ise gördüğü sarı kart nedeniyle cezalı duruma düştü.

Bu galibiyetin ardından Trabzonspor puanını 61'e yükseltti ve Başakşehir'i takibe devam etti. Galatasaray ise 52 puanda kaldı.

Süper Lig'de hafta içi Galatasaray, Alanyaspor'a konuk olacak. Trabzonspor, Antalyaspor'u ağırlayacak.

MAÇTAN DAKİKALAR

Dakika 7: Kamil Ahmet'in ceza yayına çevirdiği topta N'diaye'nin vuruşu savunmaya çarptı, dönen topa Ekuban sol çaprazdan vurdu ama top az farkla auta çıktı.

Dakika 10: Hızlı çıkan Galatasaray'da Feghouli, topu Emre Akbaba'ya aktardı. Rakibini çalımlayan Emre topu tekrar Feghouli ile buluşturdu. Cezayirli yıldızın vuruşunda top az farkla üstten auta gitti.

Dakika 16: Savunma arkasına atılan ara pasa hareketlenen Emre Akbaba'dan önce Hüseyin ayak koydu ve top kornere çıktı.

Dakika 32: Trabzonspor'da Manuel da Costa, Sofiane Feghouli'ye yaptığı faulün ardından sarı kart gördü. VAR kontrolünde Sofiane Feghouli, kendisine yapılan faulün ardından Manuel da Costa'ya müdahalesi nedeniyle kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Dakika 41: Ekuban'ın sağ kanattan yerden yaptığı ortaya ön direkte vuran Sörloth'un şutu yandan auta gitti. Maçın hakemi Cüneyt Çakır, bu pozisyon sonrası bir kez daha VAR'a gitti. VAR odasının uyarısıyla maçın hakemi Cüneyt Çakır, Ryan Donk'un ceza sahasında Alexander Sörloth'a yaptığı hareketin penaltı olduğuna karar verdi. Topun başına geçen Sosa, Trabzonspor'u 1-0 öne geçirdi.

Dev maçta Trabzonspor, deplasmanda Galatasaray'ı 3-1 mağlup etti

İKİNCİ YARI

Dakika 52: Ndiaye'nin ceza yayı üzerinden çektiği şutunu kaleci Okan kornere çeldi.

Dakika 70: Sosa'nın sağ kanattan yaptığı ortasına uzak köşede Seri'nin üzerinden kafayu vuran Novak ağları havalandırdı.

Dakika 72: Abdülkadir Ömür'ün ceza sahası içinden çektiği şutunu kaleci Okan parmaklarının ucuyla kornere çeldi.

Dakika 90+2: Taylan Antalyalı, Hüseyin Türkmen'in faulüyle ceza sahasında yerde kaldı. Maçın hakemi Cüneyt Çakır, penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını gole çeviren Seri, takımının son dakikada skoru 2-1'e getirdi.

Dakika 90+5: Ceza sahasının sol çaprazından içeri giren Sörloth'un vuruşu kaleci Okan'ın bacaklarının arasından ağlarla buluştu.

MAÇTAN NOTLAR

Süper Lig'in 30. haftasında Trabzonspor'u konuk eden Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, son oynanan Medipol Başakşehir müsabakasının ilk 11'ine göre 3 değişiklik yaptı.

Tecrübeli teknik adam, Türk Telekom Stadı'nda oynanan müsabakaya takımını Okan Kocuk, Mariano Filho, Ryan Donk, Marcao, Marcelo Saracchi, Jean Michael Seri, Sofiane Feghouli, Taylan Antalyalı, Younes Belhanda, Ömer Bayram, Emre Akbaba 11'i ile çıkardı.

Fatih Terim, ligin 29. haftasında deplasmanda 1-1 berabere kaldıkları Medipol Başakşehir müsabakasında ilk 11'de görev verdiği Henry Onyekuru'yu kiralık sözleşmesinin sona ererek Monaco'ya dönmesi, Mario Lemina'yı da sakatlığı nedeniyle Trabzonspor mücadelesinde oynatamadı. Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü, bu futbolcuların yerine Taylan Antalyalı ile sakatlığı geçen Marcao'yu sahaya sürdü.

Terim, Medipol Başakşehir karşılaşmasının başlangıç kadrosunda yer alan Martin Linnes'i ise yedeğe çekerek bu oyuncunun yerine sarı kart cezasını dolduran Mariano'yu görevlendirdi.

Galatasaray'ın yedek kulübesinde Berk Balaban, Şener Özbayraklı, Ahmet Çalık, Selçuk İnan, Martin Linnes, Yunus Akgün, Jimmy Durmaz, Jesse Sekidika ve Emin Bayram görev bekledi.

MARCAO 3 MAÇ SONRA DÖNDÜ

Galatasaray'ın Brezilyalı savunma oyuncusu Marcao, 3 lig maçından sonra sahaya çıktı.

Haziran ayının başında antrenmanda sakatlanan 24 yaşındaki futbolcu, Çaykur Rizespor, Gaziantep FK ve Medipol Başakşehir maçlarını kaçırmıştı.

TAYLAN 3. KEZ 11'DE

Galatasaray'ın orta saha oyuncularından Taylan Antalyalı, bu sezon 3. kez bir lig maçına ilk 11'de başladı.

Sarı-kırmızılı ekibin sezon başında TFF 1. Lig temsilcisi Büyükşehir Belediye Erzurumspor'dan kadrosuna kattığı Taylan, bu sezon 11. lig maçında forma giydi. Daha önceki karşılaşmalarında 2'sine ilk 11'de başlayıp, 8'inde sonradan oyuna dahil olan Taylan, Trabzonspor mücadelesinde de ilk 11'de görev yaptı.

Taylan, 17. haftadaki Fraport Tav Antalyaspor ile 24. haftadaki Gençlerbirliği karşılaşmalarında ilk 11'de görev yapmıştı.

FALCAO YİNE KADRODA YOK

Galatasaray'ın yıldız santrforu Radamel Falcao, sakatlığı nedeniyle kadroda yer almadı.

Sarı-kırmızılı ekibin, Süper Lig'in 28. haftasında yaptığı Gaziantep FK mücadelesinde sakatlanan Falcao, Medipol Başakşehir maçının ardından Trabzonspor karşılaşmasında da forma giyemedi.

Bu sezon başında kadroya katılan Falcao, Süper Lig'de 16 karşılaşmada görev yaparken sakatlığı nedeniyle ligdeki 11. maçını kaçırdı. Kolombiyalı golcü, takımını tribünde destekledi.

Galatasaray'da ayrıca Fernando Muslera, Florin Andone ve Mario Lemina sakatlıkları, Adem Büyük ise cezası nedeniyle Trabzonspor'a karşı görev yapamadı.

TRABZONSPOR'DA 3 DEĞİŞİKLİK

Trabzonspor Teknik Direktörü Hüseyin Çimşir, son oynanan MKE Ankaragücü müsabakasının ilk 11'inde 3 değişiklik yaptı.

Genç teknik adam, Galatasaray karşısına takımını Uğurcan Çakır, Kamil Ahmet Çörekçi, Hüseyin Türkmen, Manuel da Costa, Filip Novak, Jose Sosa, Badou Ndiaye, Abdulkadir Parmak, Caleb Ekuban, Abdülkadir Ömür, Alexander Sörloth 11'i ile çıkardı.

Bordo-mavili takımda ligde son oynanan MKE Ankaragücü maçına ilk 11'de başlayan Joao Pereira, sarı kart cezası nedeniyle Galatasaray'a karşı forma giyemedi. Guilherme Marques ile Gaston Campi ise Hüseyin Çimşir tarafından yedeğe çekildi.

Bu futbolcuların yerine Kamil Ahmet Çörekçi, da Costa ile sakatlığı geçen Ekuban forma giydi.

Hüseyin Çimşir, yedek kulübesinde ise Erce Kardeşler, Guilherme, Anthony Nwakaeme, Doğan Erdoğan, Gaston Campi, Manoel Carvalho, Abdurrahim Dursun, Bilal Başacıkoğlu, Koray Kılınç, Serkan Asan'a yer verdi.

HAKEMLER VE TAKIMLARIN ATEŞLERİ ÖLÇÜLDÜ

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında hakemler ile takımlar, ateşi ölçüldükten sonra stada alındı.

Türk Telekom Stadı'nda hakemler ile takımların giriş yaptığı kapıya sağlık ekipleri tarafından masa kuruldu. Karşılaşma için stada gelen hakemler, teknik ekipler, futbolcular ve takım görevlilerinin ateşi ölçüldü.

Dev maçta Trabzonspor, deplasmanda Galatasaray\'ı 3-1 mağlup etti

Son Dakika Spor Dev maçta Trabzonspor, deplasmanda Galatasaray'ı 3-1 mağlup etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • ÖZTÜRK : Sampiyon BASAKSEHIR 0 0 Yanıtla
  • Ali secgin : 1 puan la şampiyon olacağız 0 0 Yanıtla
  • Vatandaş : Bu ne ya her maçta Galatasaray’ın kırmızı kartı ve kesin penaltısı var idda oynayacaksan basacaksın kırmızı karta penaltıya maç sonucu Galatasaray’ın yenileceğine çünkü koronadan sonra ligin başlamasıyla bir kaç takıma linç var 0 0 Yanıtla
  • Ali secgin : Bize heryer Trabzon saldırın uşaklar 0 0 Yanıtla
  • Tamer: Ben haberde 11 falan göremiyorum 0 0 Yanıtla
  • Survivor'da korkutan sakatlık! Gizem apar topar hastaneye kaldırıldı
    08:21 Survivor'da korkutan sakatlık! Gizem apar topar hastaneye kaldırıldı

    Survivor All Star'ın dün akşam yayınlanan bölümünde mücadele eden Gizem, dokunulmazlık oyununda sakatlanarak yere düştü. Acı içinde kıvranan yarışmacı, hastaneye kaldırıldı. Acun Ilıcalı, Gizem'in durumunun ciddi olduğunu ve yarışmaya devam edip edemeyeceğinin raporlarla belirleneceğini söyledi.

  • Urla Fenerbahçeliler Derneği, sosyal sorumluluk projesiyle öğrencileri sinemayla buluşturdu
    07:23 Urla Fenerbahçeliler Derneği, sosyal sorumluluk projesiyle öğrencileri sinemayla buluşturdu

    Urla Fenerbahçeliler Derneği, 'Haydi Sinemaya' adlı proje kapsamında 750 öğrenciye General Harrington Kupası'nı anlatan 'Zaferin Rengi' filmi izletti. Proje, Urla'daki okulların yanı sıra depremzede çocukları da kapsadı.

  • Düzce'de Ramazan Ayında Kural Tanımayan Sürücülere Cezai İşlem Uygulandı
    02:46 Düzce'de Ramazan Ayında Kural Tanımayan Sürücülere Cezai İşlem Uygulandı

    Düzce'de polis ekipleri Ramazan ayında da kural tanımayan sürücülere yönelik denetimlerini sürdürürken, denetlenen 8 bin 96 araçtan bin 417'sine cezai işlem uygulandı. Trafik denetimlerinde 94 okul servisi, 281 motosiklet ve 7 bin 721 araç kontrol edildi. Toplamda 671 bin 159 lira cezai işlem uygulandı ve 30 aranan şahıs gözaltına alındı.

  • Eski Fenerbahçeli Egemen Korkmaz, İrfan Can Eğribayat'a neden vurduğunu böyle açıkladı: Dayanamadım
    23:45 Eski Fenerbahçeli Egemen Korkmaz, İrfan Can Eğribayat'a neden vurduğunu böyle açıkladı: Dayanamadım

    Fenerbahçe'de geçmişte forma giyen Trabzonspor Yardımcı Antrenörü Egemen Korkmaz, maç sonrası çıkan olaylara ilişkin açıklama yaptı. Korkmaz, ''Orada Trabzonspor taraftarının yerde tekmelendiğini görünce dayanamadım. Bir taraftara kaç kişi vuruyordu, bu insanlığa sığmaz. Ben de darbe aldım ama önemli değil'' dedi.

  • Gökhan Zan'a ait olduğu iddia edilen ses kaydında adı geçen AK Partili vekilden ilk sözler
    23:05 Gökhan Zan'a ait olduğu iddia edilen ses kaydında adı geçen AK Partili vekilden ilk sözler

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarında adı geçen AK Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildal açıklama yaptı. Yeşildal, ''Yalan olduğu şuradan belli; Hatay'da AK Parti binası yok. Konteynerde hizmet veriyoruz. Seçimi kaybedeceğini düşünenler seçimi manipüle ediyor. İki gündür bu ses kayıtları şehirde konuşuluyordu. Gökhan Zan'la da öncesinde bir temasımız olmadı. Bu iddialarla ilgili de görüşmedim.'' dedi.

  • Türkiye, Uluslararası Şampiyonlar Güreş Turnuvası'nda kadınlarda şampiyon oldu
    22:46 Türkiye, Uluslararası Şampiyonlar Güreş Turnuvası'nda kadınlarda şampiyon oldu

    Antalya'da düzenlenen Uluslararası Şampiyonlar Güreş Turnuvası'nda Türkiye, kadınlarda şampiyonluğu elde etti. Türkiye, topladığı 180 puanla takım halinde birinci oldu. Turnuva serbest stil, kadınlar ve grekoromen stildeki müsabakalarla sona erdi. Grekoromen stilde İran birinci olurken, Türkiye ikinci sırada yer aldı. Serbest stilde ise İran birinci, Türkiye ikinci oldu. Kadınlarda madalya kazanan sporcular da açıklandı.


Advertisement