Gapgiad 12 Derslikli İlköğretim Okulu Yaptıracak - Son Dakika
Yerel

Gapgiad 12 Derslikli İlköğretim Okulu Yaptıracak

Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, "Türkiye'de en çok hayırseveri olan iliz" dedi.

05.04.2011 12:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, " Türkiye'de en çok hayırseveri olan iliz" dedi.

Gaziantep Genç İşadamları Derneği (GAPGİAD) tarafından Taşlıca Mahallesi'nde yaptırılacak olan 12 derslikli okulun protokol töreninde konuşan Kamçı, kentte halen derslik ihtiyacı bulunduğunu, Milli Eğitim Bakanlığı, İl Özel İdaresi ve hayırseverler tarafından yaptırılan yeni dersliklerle bu ihtiyacın büyük bölümünün önümüzdeki eğitim öğretim yılında kapanacağını umduğunu söyledi.

Türkiye'de en çok hayırseverin Gaziantep'te bulunduğuna dikkati çeken Kamçı,

"Şunu açıkça söylemek istiyorum. Türkiye'de en çok hayırseverin bulunduğu iliz. Bu konuda hayırseverlerimizle övünüyoruz. Bu hayırseverlerimiz, her yıl okul, sağlık ocağı, hastane ve kadın sığınma evi gibi çeşitli sosyal yatırımlara ciddi katkı sağlıyorlar" diye konuştu.

GAPGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Mutafoğlu ise Gaziantep'in her türlü sorununun kendi sorunları olduğunu, kentte son yıllarda yaşanan derslik sıkıntısının ortadan kaldırılması yönünde hükümetin yaptığı yatırımlara sosyal kurumlar olarak destek verilmesi gerektiğine inandıkları için 12 derslikli yeni bir okul yapmaya karar verdiklerini belirtti.

Arsası Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tahsis edilen 12 derslikli okulun 2011-2012 eğitim öğretim yılına yetişmesi için çalışmalara zaman kaybetmeden başlayacaklarını ifade eden Mutafoğlu, dernek yönetimi olarak okul inşaatını en kısa sürede tamamlayıp milli eğitime teslim etmeyi planladıklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı ve GAPGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Mutafoğlu arasında okulun yapımı için protokol imzalandı.

Protokolun ardından, Vali Kamçı, GAPGİAD Yönetim Kurulu üyeleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Törene, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, İl Özel İdaresi Meclis Başkanı Menderes Karaduman Genel Sekreter Cafer Yılmaz ve çok sayıda davetli katıldı.

- GAZİANTEP

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gapgiad 12 Derslikli İlköğretim Okulu Yaptıracak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement