Gazeteci Cem Küçük Aydın Doğan'a Hakaretten İfade Verdi - Son Dakika
Güncel

Gazeteci Cem Küçük Aydın Doğan'a Hakaretten İfade Verdi

Gazeteci Cem Küçük, Aydın Doğan’a teröre destek olduğunu söyleyerek hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada hakim karşısına çıktı.

08.12.2015 12:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazeteci Cem Küçük, Aydın Doğan'a teröre destek olduğunu söyleyerek hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada hakim karşısına çıktı. Suçlamaları reddeden Küçük "Aydın Doğan'ın gazetesinde yazı yazan gazetecilerin PKK ve DHKP-C'ye yönelik destekleri açıktır" dedi.

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada sanık Cem Küçük ile şikayetçi Aydın Doğan'ın avukatı Şehnaz Yüzer hazır bulundu. Duruşmada savunmasını yapan gazeteci Küçük hakkındaki suçlamaları reddetti.

Dava açılmasını zul olarak kabul ettiğini belirten Küçük, "Aydın Doğan'ın şahsına yönelik bir hakaretim yoktur. Millet nezdinde terörün desteklendiğine yönelik zaten bir kanı vardır. Aydın Doğan'ın gazetesinde yazı yazan gazetecilerin PKK ve DHKP-C'ye yönelik destekleri açıktır. Hatta bu konuda Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca, Aydın Doğan dahil gazetesinde çalışan bir kısım kişiler için teröre destek nedeniyle soruşturma açılmıştır" dedi.

"GAZETECİLER MİLLİ GÜVENLİĞİ İLGİLENDİREN HUSUSLAR DIŞINDA YAZILARINI ÖZGÜLÜK İÇERİSİNDE YAZABİLİRLER"

"Cumhurbaşkanımız teröre destek verenlerin karşılığını bulacağını televizyonlarda açıklamıştır" diyen gazeteci Küçük savunmasında şunları söyledi: "Aydın Doğan'ın ismini de zikretmiştir. AİHM kararları doğrultusunda gazeteciler milli güvenliği ilgilendiren hususlar dışında yazılarını özgülük içerisinde yazabilirler. Bu nedenle hakkımda bu davanın açılmasını zul kabul ediyorum. Kaldı ki Aydın Doğan daha önceki beyanlarında gazetecilerin istediklerini yazacaklarını söylemiştir, suçlamaları kabul etmiyorum."

"DELİL OLARAK BU KONUDA AÇILAN DAVA VAR"

Söz alan Aydın Doğan'ın avukatı Şehnaz Yüzer ise Küçük'e iddialarına ilişkin belgesi olup olmadığını sordu. Küçük, delil olarak bu konuda açılan dava olduğunu, gazetecilerin açıklamaları olduğunu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ifadeleri bulunduğunu söyledi.

Avukat Yüzer, sanığın gazetecileri hedef gösterdiğini belirterek, teröre destekten ne kastettiğini açıklamasını istedi. Bunun üzerine sanık Küçük, " Şirin Payzın, Mirgün Cabas ve bazı yazarlar ve konuşmacılar iki polisin şehit edildiği ve adliyede savcının şehit edildiği zaman gösterdikleri tavırla kanaatimce teröre destek olmuşlardır. Be bu davranışları destek olarak algılıyorum" dedi.

Bu sırada söz alan Küçük'ün avukatı Asiye Demirel, soruların dikkate alınmamasını istedi. Demirel, soruların konuyla ilgili olmadığı gerekçesiyle itiraz ettiğini belirterek beraat talebinde bulundu. Müvekkili Aydın Doğan'ın teröre desteğinin söz konusu olmadığını ifade eden Avukat Yüzer, sanık Cem Küçük'ün cezalandırılmasını istedi.

Ara kararlarını açıklayan mahkeme, taraflara delillerini sunmaları için süre verdi ve duruşmayı erteledi.

2 YIL 4 AYA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Cem Küçük'ün Yenişafak Gazetesi'ndeki köşe yazısında Aydın Doğan'a alenen hakaret ettiği belirtildi. Küçük, Doğan'ın terör örgütü DHKP/C'yi koruyup kolladığını ileri sürdü. Doğan'ın vatana ihanet ettiğini yazan Küçük, Doğan ve adamlarının hükümetin ve Türk milletinin düşmanı olduğunu belirtti. Doğan'a hain de diyen Küçük'ün bu ifadeleri ile eleştiri sınırını aştığı vurgulandı. Bu ifadelerin başlı başına hakaret suçunu oluşturduğu belirtilen iddianamede, Küçük'ün hakaret suçunu işlediği kaydedildi. Küçük'ün 2 yıl 4 aya kadar hapsi istendi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gazeteci Cem Küçük Aydın Doğan'a Hakaretten İfade Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement