Gazeteci-yazar Uğur Mumcu, Çorlu'da da Anıldı - Son Dakika
Yerel

Gazeteci-yazar Uğur Mumcu, Çorlu'da da Anıldı

Gazeteci-yazar Uğur Mumcu, öldürülüşünün 19.yılında Çorlu'da da anıldı.

24.01.2012 15:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazeteci-yazar Uğur Mumcu, öldürülüşünün 19. yılında Çorlu'da da anıldı.

CHP Çorlu İlçe Teşkilatı ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Çorlu Şube Başkanlığı üyelerinden oluşan grup, Atatürk Meydanı'nda toplandı. Buradan Omurtak Caddesi'ni takiben Tonguçlar Meydanı'nda bulunan Uğur Mumcu Parkı'na yürüyen grup, saygı duruşunda bulunarak, İstiklal Marşı'nı okudu.

Grup adına açıklama yapan ADD Çorlu Şube Başkanı Gökhan Çelik, Uğur Mumcu'nun, 1993 yılında karlı bir Ankara sabahında kahpe bir bombayla kaybettiklerini söyledi.

Çelik, şunları kaydetti:

"Uğur Mumcu, tam bağımsız Türkiye idealinin savunucusu, Atatürkçü ve aydın bir vatanseverdi. Ahmet Taner Kışlalı, Bahriye Üçok, Muammer Aksoy, Necip Hablemitoğlu, Abdi İpekçi, Çetin Emeç, Turan Dursun ve Gaffar Okkan gibi teröre kurban verdiğimiz pek çok aydın gibi ölümünün ardındaki sır perdesi sene 2012 olmasına rağmen aydınlatılmamıştır. Uğur Mumcu'yu anmak demek, klişe cümleler kurmak yerine onun yazılarından küçük hatırlatmalar yaparak hafızaları tazelemektir. Uğur Mumcu, pek çok yazısında bugün yaşananları yıllar öncesinden tahmin ediyor ve bizlere yazılarında anlatıyordu."

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan da şöyle konuştu:

"19 yıl önce, şu an içinde tören düzenlediğimiz bu parkı açtık ve şehit gazeteciler adına yaşatmaya çalışıyoruz. Kanlı eller Mumcu'yu 19 yıl önce aramızdan aldı. Mumcu, araştıran, sorgulayan ve okurlarına geleceği önceden haber veren bir gazeteciydi. Aradan geçen 19 yıl bir kez daha gösterdi ki Mumcu, eserleri ve fikirleriyle hala aramızda."

Tören, Mumcu adına okunan şiirlerin ardından sona erdi.

- TEKİRDAĞ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gazeteci-yazar Uğur Mumcu, Çorlu'da da Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement