Gazetecilerin Kırkpınar Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı - Son Dakika
Yerel

Gazetecilerin Kırkpınar Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı

Gazetecilerin Kırkpınar Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı

Edirne Belediye Başkanlığınca bu yıl 2.si düzenlenen 'Gazeteci Gözüyle Fotoğraf Yarışması' sonuçlandı.

21.06.2013 17:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Belediye Başkanlığınca bu yıl 2.si düzenlenen 'Gazeteci Gözüyle Fotoğraf Yarışması' sonuçlandı.

Dünya'nın en büyük spor organizasyonlarından biri olan ve 652.yıldır süregelen bir geleneğin yaşatıldığı Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin her anını yaşayıp, tanık olan, o anları birebir soluyan ve Kırkpınar'ın yerel ve ulusal anlamda tanıtımını yaptığımız bütün çalışmaların her aşamasında emeği olan Edirne'de görev yapan gazetecilerin gözünden, Kırkpınar'ın gazeteci refleks ve perspektifiyle vurgulanması, fotoğraf kareleri aracılığıyla paylaşılmasını amaçlandığı 2.Gazeteci Gözüyle Fotoğraf Yarışması sonuçlandı.

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Nihan Akdere, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Lütfü Karakaş, Edirne Belediye Meclis Üyesi Mahmut Keskin, Edirne Belediye Meclis Üyesi Cemil Barbaros, Televizyon-Gazeteci Adem Özsoy'un seçici kurulunu oluşturduğu ve 16 gazetecinin 66 fotoğrafla katıldığı fotoğraf yarışması sonuçları şu şekildedir:

Birinci, Emre Sedef, ikinci Salih Baran, üçüncülük Engin Özmen, Jüri Özel Ödülü İbrahim Arslan, Ağa Selim Ödülü Arzu Özdemir, Kel Aliço Ödülü Hasan Boyacıoğlu, Mansiyon ödülünü de, Yavuz Göktaş, Fırat Keskinkılıç, Kadri Kılıç, Orhan Doğan, Sevcan Kalıpçinden, Mutlu Akbaşak, Tamer Yavuz, Gökhan Keskin, Bahriye Geçkin ve Cihan Demirci beraber paylaştılar.

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Nihan Akdere fotoğraflara bakıldığında, gazeteci arkadaşların çok başarılı olduklarını gözlemlediğini ifade ederek, geçen yıl da güzel fotoğraflar çıkmıştı ama bu yıl biraz daha kalitenin yükseldiğini görüyoruz. Bunların arasında bayağı zorlandık. Umarım bu yarışmanın uzun yıllar yapılarak, geleneksel halde devam eder" dedi.

Jüri üyesi Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Karakaş ta Edirne denildiğinde akla önce Selimiye'nin ardından da Kırkpınar'ın geldiğini belirtti. Karakaş, "Kırkpınar'ın yıllardan beri yükünü çeken gazeteciler, Kırkpınar'ın Uluslar arası düzeyde tanıtılması, anlaşılması ve yaşatılması için çok ciddi katkılar veriyor. Belediye Başkanın talimatlarıyla geçtiğimiz yıl başlayan gazeteciler arasında bir fotoğraf yarışması düzenlemeye başladı. Bu yılda ikincisi için burada bulunuyoruz. Bu da Kırkpınar'da arkadaşlarımızın çektiği görüntüler ve fotoğraflar gazete ve ekranlara yansıyor. Onun dışında bu yarışmanın düzenlenmesinde arkadaşlarım adına Edirne Belediyesine teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gazetecilerin Kırkpınar Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement