Gazi Mahallesi'ndeki Olaylar - Son Dakika
Güncel

Gazi Mahallesi'ndeki Olaylar

Alevi dernekleri temsilcileri, Bağcılar'daki terör örgütü operasyonunda ölü ele geçirilen Günay Özarslan'ın cenaze töreni için vali yardımcılarıyla görüştü.

27.07.2015 13:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alevi dernekleri temsilcileri, Bağcılar'daki terör örgütü operasyonunda ölü ele geçirilen Günay Özarslan'ın cenaze töreni için vali yardımcılarıyla görüştü.

Ziyaret öncesi İstanbul Valiliği önünde basın açıklaması yapan Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Baki Düzgün, herkesi duyarlılığa davet ettiklerini belirtti.

"Olabilecek bir katliamın ve çatışmanın önünü kesmemiz lazım" diyen Düzgün, emniyet mensuplarının cemevi önünde beklemesini eleştirdi.

Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Ercan Geçmez de iki gündür Gazi Mahallesi'nde yoğun bir çaba sarf ettiklerini söyledi.

İnançları gereği vefat eden bir kişinin cenazesi cemevine geldiğinde, ona tören yapılmasının insani görevleri olduğunu belirten Geçmez, "Devletin terör ve teröristlerle ilgili bir sorunu varsa bu bizim sorunumuz değildir ama bizim üzerimizden birilerine birşeyler yapmak istiyorlarsa buna müsaade etmeyeceğimizi ifade ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

İstanbul Valiliği cenaze töreni için izin verdi

Basın açıklamasının ardından Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Düzgün, Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Geçmez, Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri Başkanı Gani Kaplan, CHP Milletvekili Hilmi Yarayıcı, HDP Milletvekilleri Ali Kenanoğlu ve Turgut Öker, İstanbul Vali Yardımcıları İsmail Gültekin ve Nurullah Naci Kalkancı ile görüştü.

Düzgün, yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, İstanbul Valisi Vasip Şahin'in verdiği izin doğrultusunda, bugün saat 16.00'da cenazenin Alevi inancına göre Gazi Cemevi'nden kaldırılacağını belirterek, "Polis de çekilecek" dedi.

Öte yandan Alevi derneklerinin temsilcilerinin görüşme için İstanbul Valiliği'ne girişinin ardından buradaki polis, dernek üyeleri ve bazı basın mensupları arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gazi Mahallesi'ndeki Olaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement