Gaziantep'ten Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Gaziantep'ten Kısa Kısa

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Moğolistan'ın Ankara Büyükelçisi Badamdorj'u ziyaret etti.

03.04.2013 16:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Moğolistan'ın Ankara Büyükelçisi Badamdorj'u ziyaret etti.

Erdoğan'ın makamından yapılan açıklamaya göre, Erdoğan ziyarette, Türkiye olarak Moğolistan'ı önemsediklerini belirtti.

Moğolların ve Türklerin tarihi bağlantılarının, Çin Seddi'nden Baykal Gölü'ne, Hyangan Sıradağları'ndan Tengri Dağı'na uzanan geniş coğrafyaya dayandığını belirten Erdoğan, iki ülke arasındaki eğitim, ticari, ekonomik ve toplumsal ilişkilerin geliştirilmesi yönünde bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada katkıların devam edeceğini vurguladı.

İlişkilerin gelişmesi ve daha iyi düzeye ulaşması için iki ülke arasında ulaşım ve iletişim alanında yapılacak gelişmelerin önemli bir dönüm noktası olacağına işaret eden Erdoğan, Türkiye olarak Moğolistan'ın uluslararası toplumda edindiği yeri desteklemeye devam edeceklerini kaydetti.

Büyükelçi Bodamdorj da Moğol hükümetinin dış politikasının Türkiye ile dostane ilişkileri geliştirmek, ekonomi ve diğer alanlarda Türkiye'nin ilgisini çekecek politikalar üretmek olduğunu belirtti.

Bodamdorj, kendisini Gaziantep'e davet eden Erdoğan'a, Moğolistan kültüründe saygıyı ve gönül bağını temsil eden Moğol Kadak'ı ve kardeşliğin nişanesi olan bakır kap hediye etti.

- İslahiye'de trafik kazası

İslahiye- Hassa Karayolunda minibüsle çarpışan motosiklet sürücüsü yaralandı.

Sadık Daş (42) yönetimindeki 27 YF 887 plakalı minibüs, İslahiye Küçük Sanayi Sitesi önünde Halil Korkmaz (15) yönetimindeki 27 ST 579 plakalı motosikletle çarpıştı. Kazada yaralanan H.K. 112 Acil Servis ekiplerince kaldırıldığı İslahiye Devlet Hastanesinde yapılan müdahalenin ardından Gaziantep 25 Aralık Devlet Hastanesine sevk edildi.

Minibüs sürücü Sadık Daş gözaltına alınırken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

- Nizip Hükümet Konağı yenileniyor-

Nizip'te uzun yıllar hizmet veren Hükümet Konağı alınan karar doğrultusunda yıkılarak, yerine yeni bina inşa edilecek.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı, yeni bina ile ilgili Kaymakam Yaşar Karadeniz'den bilgi alarak çalışmaların "hayırlı" olmasını diledi.

İlçenin büyüdükçe ihtiyaçlarının da büyüdüğünü ifade eden Karadeniz,

"Yaklaşık 2 yıldır Nizip'e yeni bir hükümet konağının yapılmasıyla ilgili çalışma vardı. Bu çalışma sonuçlandırılarak İçişleri Bakanlığının yatırım programına alındı. Buna göre mevcut 2 bin metrekare alan sahip olan binanın yerine 7 bin 200 metrekarelik bir alana sahip yeni hükümet konağı yapılacak" dedi.

Karadeniz, emeği geçen Vali Erdal Ata ile AK Parti Gaziantep Milletvekili Sarı'ya teşekkür etti.

Milletvekili Sarı da birçok kamu kurum binalarının yenilendiğini, bu kapsamda Nizip'e ilçeye yeni hükümet konağı inşa edileceğini belirti.

Binanın projesinin bu yıl içinde tamamlanarak, ihalesinin yapılacağını ifade eden Sarı, "Böylelikle, önümüzdeki yıl itibariyle Nizip'e yeni bir hükümet konağının kazandırılmasına başlanacak" diye konuştu.

Hizmetlerin bunlarla sınırlı kalmayacağını söyleyen Sarı, ayrıca Gençlik ve Spor Merkezi ile ilgili de bir çalışmanın olduğunu kaydetti. - GAZİANTEP

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gaziantep'ten Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement