Gecekondudan "Türkiye Şampiyonluğuna" - Son Dakika
Yaşam

Gecekondudan "Türkiye Şampiyonluğuna"

Gecekondudan "Türkiye Şampiyonluğuna"

Şenay Ünal - Ankara'nın Keçiören ilçesinde, zor şartlarda yaşayan 4 çocuklu bir ailenin oğlu Muhammet Emin Özer, imkansızlıklar içinde yürüttüğü çalışmalarının ödülünü, "Türkiye Okullar Arası Atletizm Şampiyonası'nda birinci olarak" aldı.

18.03.2012 11:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şenay Ünal - Ankara'nın Keçiören ilçesinde, zor şartlarda yaşayan 4 çocuklu bir ailenin oğlu Muhammet Emin Özer, imkansızlıklar içinde yürüttüğü çalışmalarının ödülünü, "Türkiye Okullar Arası Atletizm Şampiyonası'nda birinci olarak" aldı.

Keçiören Bağlum Spor Kulübü Atletizm Antrenörü Salih Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2009 yılında kurulan Bağlum Spor Kulubü'nün gelişmemiş bölgelerdeki okullarda spor faaliyetleri düzenlediğini ve böylece yetenekli gençleri keşfettiklerini söyledi.

Yaklaşık 1 yıl önce Orhan Gazi İlköğretim Okulun'da da seçmeler düzenlediklerini belirten Öztürk, 8. sınıf öğrencisi Muhammet Emin Özen'in seçmeleri geçtiğini ve birlikte çalışmalara başladıklarını belirtti.

Öztürk, genç sporcu Özen'in doğuştan bir yeteneğe sahip olduğuna dikkati çekerek, "Muhammet katıldığı bir çok müsabakada ilk 5'e girerek önemli başarılar elde etti. Son olarak Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün düzenlediği Türkiye Okullar Arası Atletizm Şampiyonası'nda kros dalında Türkiye birinciliğini kazandı. İç Anadolu'dan yaklaşık 10 yıldır Muhammet gibi bir yetenek çıkmadı bu spor dalında. Muhammet çok yetenekli bir çocuk. Ancak ailesinin imkanları yeterli olmadığı için gerektiği gibi beslenemiyor bile. Atletizm dengeli ve yeterli beslenmeyi gerektiriyor. Fakat Muhammet her gün içmesi gereken sütü dahi içemiyor. Biz ona güveniyoruz. Eğer elinden tutulur ve bir sponsor desteği bulunursa ilerde Türkiye'ye dünya şampiyonluğu getirebilir" diye konuştu.

-Genç sporcuya destek-

Öztürk, kulüp olarak imkanlarının kısıtlı olması nedeniyle genç sporcu Özen'e gereken desteğin çok azını verebildiklerini, bu nedenle de iş adamlarından ve yetkililerden destek beklediklerini ifade etti.

Türkiye Okullar Arası Atletizm Şampiyonası 1'incisi Özer de ailesinin maddi imkansızlıklarından dolayı yeterince beslenmesine özen gösteremediğini dile getirerek, imkan tanınması ve destek olunması halinde olimpiyatlara kadar gitmeyi hedeflediğini söyledi.

Orhan Gazi İlköğretim Okulu beden eğitimi öğretmeni Muhammed Abdullah Tuncay, Özen'in hem sporda hem de derslerinde çok başarılı olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:

"Öğrencimiz kısa süre önce Türkiye Okullar Arası Atletizm Şampiyonası'nda Ankara'ya Türkiye birinciliği getirdi. Ben iş dünyasına ve devlet büyüklerine sesleniyorum. Kenya'dan, Afrika'dan sporcuları 'Türkleştirmek' yerine kendi değerlerimize sahip çıkalım. Böylece Türk sporuna kalıcı hizmetler sunmuş oluruz. Öğrencimizin ailesinin sosyoekonomik durumu kötü. Okul yönetimi, hocaları ve antrenörü olarak bizler destek olmaya çalışıyoruz ancak bu onun var olan yeteneğinin geliştirilmesi ve iyi bir sporcu olarak yetiştirilmesi için yeterli değil.

Türkiye'de genç yeteneklerin zor keşfedildiği bir noktada bence Muhammet mutlaka değerlendirilmesi gereken çok önemli bir değer. Muhammedin, Elvan Abeylegesse'ye ya da Süreyya Ayhan'a verilen destekten çok daha fazlasına ihtiyacı var. Bizler hocaları olarak, onun efendiliğiyle, terbiyesi ve azmi ile gelecekte çok önemli başarılara imza atabileceğine eminiz."

- ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Yaşam Gecekondudan 'Türkiye Şampiyonluğuna' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement