Gelibolu'daki Okullara Bisiklet Dağıtıldı - Son Dakika
Yerel

Gelibolu'daki Okullara Bisiklet Dağıtıldı

Halk Sağlığı Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasındaki "Okullarda Fiziksel Aktivitenin Artırılması" projesi kapsamında Gelibolu'daki okullara bisiklet dağıtımı yapıldı.

30.05.2015 12:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halk Sağlığı Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasındaki "Okullarda Fiziksel Aktivitenin Artırılması" projesi kapsamında Gelibolu'daki okullara bisiklet dağıtımı yapıldı.

Sağlık Bakanlığı tarafından Gelibolu'ya gönderilen 47 adet bisiklet okullara dağıtımı gerçekleştirildi.

Proje kapsamında Hakimiyet-i Milliye Ortaokuluna 9, Namı Kemal Ortaokuluna 10, 100.Yıl Barış Ortaokuluna 11, Bolayır Şehit Nuriye Ak Ortaokuluna 3, İmam Hatip Ortaokuluna 4 ve Evreşe Orgeneral Nurettin Ersin Ortaokulu öğrencilerine 10 adet adet bisiklet teslim edildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Atik Ekin, gazetecilere yaptığı açıklamada, projenin amacının, öğrencilerin fiziksel aktivitelerini arttırarak, ruhen, bedenen ve sosyal açıdan sağlıklı nesiller ve bireyler olarak yetişmelerini sağlamak olduğunu söyledi.

Çağın en korkunç hastalıklarından birinin de obezite olduğunu dile getiren Ekin, şunları kaydetti:

"Obezite, kalp hastalıkları, yüksek tansiyon, astım, akciğer hastalıkları ve kanser, bütün bunlarda aslında doğamızın koruyucu özelliğini uygulamak suretiyle mücadele etmemiz mümkün. Bu anlamda, beden eğitimi derslerinde kültür fizik hareketlerinin ve diğer beden eğitimlerinin yanı sıra bisiklete binmeyi, bilmiyorsa öğrenmeyi ve çocukluğunda aldığı bu eğitimle yaşam boyu hareket edebilmeyi sürdürebilmeyi amaçlamaktadır. Sağlıklı bir hayat için hareket şarttır. Beden Eğitimi ve Seçmeli Spor etkinlikleri derslerinde kullanılacak bisikletleri okullarımıza, öğrencilerimize teslim edildi."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gelibolu'daki Okullara Bisiklet Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement