Genel Seçime Doğru - Son Dakika
Yerel

Genel Seçime Doğru

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir milletvekili adayı Selin Sayek Böke, iş adamlarının baskısız, özgürce çalışacakları bir merkez oluşturacaklarını bildirdi.

03.06.2015 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir milletvekili adayı Selin Sayek Böke, iş adamlarının baskısız, özgürce çalışacakları bir merkez oluşturacaklarını bildirdi.

Böke, beraberinde milletvekili adayları Musa Çam, Tacettin Bayır, Turgay Bozoğlu, İl Başkanı Bedri Serter ile Ege Serbest Bölgesi'ni ziyaret ederek bölgenin kurucu ve işletici şirketi ESBAŞ'ın üst düzey yöneticisi Faruk Güler ile görüştü.

Görüşmede Faruk Güler, ESBAŞ'ın Türkiye'nin en büyük endüstri parkı ve bölgede ihracatın ithalatı karşılama oranının yüzde 154 seviyesinde bulunduğunu belirterek, "Yani burası ithalat değil, ihracat merkezi. Türkiye bizim bu rakamımızı yakalasa süper devletler arasına girer" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Böke ise CHP'nin öngördüğü Merkez Türkiye projesi hakkında bilgi verdi.

Dünyanın sayılı sanayi üslerinden birini kuracaklarını anlatan Böke, şunları söyledi:

"Merkez Türkiye projemiz hem yatırımlarda patlamaya hem de işsizliği sıfırlamaya yönelik en büyük projemiz. Bu proje tıpkı ESBAŞ gibi, profesyonel bir anlayışla çalıştırılacak. Bu proje gerek kurulma aşamasında gerekse kurulduktan sonra Türkiye'nin lokomotifi olacak. İş adamlarımızla ortaklaşa çalışacağız, onların önünü açacak, baskısız özgürce çalışacakları bir merkez oluşturacağız."

Böke, "Biz CHP olarak ülkemizin ithalat cenneti yaftasından kurtulmasını istiyoruz. Tıpkı ESBAŞ'daki gibi ihracat yapan, kendi markasını yaratmış bir ülke ekonomisi için tüm hazırlıklarımızı tamamladık" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Genel Seçime Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement