Gevaş ve Erciş'te Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Gevaş ve Erciş'te Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri

Gevaş ve Erciş'te düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

16.04.2012 14:42

Gevaş ve Erciş'te düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Gevaş'ta spor sahasındaki Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri Merkez Cami İmamı Harun Adlaşoğlu'nun Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programa konuşmacı olarak katılan Hakkari Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ferzende İdiz, İslamiyet öncesi insanların içinde bulunduğu durumu ve hazreti Muhammed'in hayatını anlattı.

Gevaş Çok Programlı Lisesi (ÇPL) Kız İlahi Grubu tarafından okunan ilahilerin ardından Gevaş Sesi Gazetesi tarafından Kutlu Doğum Haftası sebebiyle düzenlenen en güzel Kur'an-ı Kerim, ezan ve ilahi okuma yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Programa Kaymakam Yusuf Güni, AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Fatih Çiftci, Manisa Milletvekili İsmail Bilen, AK Parti İl Başkanı Abdullah Aras ve Belediye Başkanı Nazmi Sezer katıldı.

-Çadırda Kutlu Doğum etkinliği

Erciş'te ise Kutlu Doğum Haftası sebebiyle İlçe Müftülüğü, Kışla Konteyner Kent'te sosyal faaliyet çadırında program düzenledi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda konuşan İlçe Müftüsü Abdülhamit Öveç, hazreti peygamberin hayatı ve verdiği mesajlardan örnekler verdi.

"Hazreti Peygamber, Kardeşlik Ahlak ve Hukuku" konulu konferans veren Yrd. Doç Dr. Mehmet Keskin ise "Hazreti peygamber bizim hayatımıza yansıdığı oranda bizim için bu konferanslar, bu kutlamalar önemlidir. Yani bir nebze biz onun hayatından bir parça alıp kendimize örnek kıldığımız zaman, onu takip ettiğimiz zaman, onun söylediklerine herhangi bir şeyi ele alıp uyguladığımız zaman peygamberimizi anlamış oluruz" dedi.

Erciş Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu, Kutlu Doğum Haftası sebebiyle vatandaşlara 3 bin adet gül dağıttı.

- VAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gevaş ve Erciş'te Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement