Ggc'nin "Başarılı Habercilik Ödülleri" Dağıtıldı - Son Dakika
Yerel

Ggc'nin "Başarılı Habercilik Ödülleri" Dağıtıldı

GGC'nin "Başarılı Habercilik Ödülleri" değerlendirmesinde Anadolu Ajansı muhabiri Mehmet Çakan, "Bu Ailede Herkes Sporcu" haberiyle spor dalında birinciliğe layık görüldü Suriye'de kaybolan gazeteci Beşar Kadumi ve Destek Sunan Haberci Dostları da juri özel ödülü aldı Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Atalay: "(Çözüm süreci) Artık bölgede birlikte, mutlu bir şekilde yaşamanın hazzı var. Ulusal ve yerel basında görev yapan meslektaşlarımız bugünkü sürece çok büyük katkı sağladı"

28.09.2013 22:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nin (GGC) yılın "Başarılı Habercilik Ödülleri" değerlendirmesinde Anadolu Ajansı muhabiri Mehmet Çakan, "Bu Ailede Herkes Sporcu" haberiyle spor dalında birinciliğe layık görüldü, Suriye'de gözaltına alındıktan sonra kaybolan gazeteci Beşar Kadumi ve Destek Sunan Haberci Dostları da juri özel ödülü aldı.

GGC Lokali'nde 28'incisi düzenlenen ödül törenindeki konuşmasına "Bugün hakikaten baharı yaşıyoruz" sözleriyle başlayan Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, geçen yılki ödül törenine Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın da katıldığını hatırlattı.

"Sayın Arınç konuşmasında 'Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in konuşmasının altına imza atarım' demişti" diyen Atalay, bu temennilerin gerçek olduğunu vurguladı.

Atalay, bugün bölgenin, Diyarbakır'ın bir başka güzel ve yaşanılır olduğunu vurgulayarak, şöyle dedi:

"Artık bölgede birlikte, mutlu bir şekilde yaşamanın hazzı var. Böyle bir ortamda gazetecilik yapmak da çok güzeldir. Ulusal ve yerel basında görev yapan meslektaşlarımız bugünkü sürece çok büyük katkı sağladı. Bundan sonra da bu katkıyı devam ettirecek. Diyarbakır'a en büyük katkıyı basından meslektaşlarımızın sunduğunu düşünüyorum. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum."

"Yıpranma paylarıyla ilgili daha çok yol alacağız"

Basınla ilgili düzenlemelerde hergün yeni gelişmeler olduğunu, geçen yıl konuşulan bazı sorunların giderildiğini dile getiren Atalay, "Yıpranma paylarıyla ilgili daha çok yol alacağız. Eskiden kullandığımız tüm hakların ve sarı basın kartıyla ilgili hakların hepsinin geri geleceğini düşünüyorum. Yeterki biz el ele, kol kola çalışalım" diye konuştu.

GGC Başkanı Mehmet Veysi İpek ise bu yıl 28'incisi düzenlenen "Yılın Başarılı Habercilik Ödülleri" ne gösterilen ilgiden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Haberciler için büyük önem taşıyan yıpranma hakkının iadesi konusunda geçen yıl törene katılan Başbakan Yardımcısı Arınç'ın bu talebi gerekli yerlere ileteceği sözünü verdiğini hatırlatan İpek, "Sayın Arınç'a bu konuyu Başbakan ile paylaştığı için teşekkürü borç bilirim. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın direktifleriyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yıpranmayla ilgili hazırladığı tasarı TBMM'de kabul edildi. Mecliste bu tasarının yasalaşmasına destek veren hükümet ve tüm siyasi partilere bu vesileyle teşekkür ederiz" diye konuştu.

"Habercilerin kavuşması gereken özlük hakları salt yıpranmayla sınırlı değil" diyen İpek, şunları kaydetti:

"Maalasef Türkiye'de en kolay gazeteci olunuyor. Maalesef diyorum çünkü bu işte ihtisasın bir önemi kalmamış görünüyor. Herhangi bir yayın organında yorum, röportaj ya da araştırma türünde bir yazısı yayınlanan kişiler kendini haberci addediyor. Avrupa'da basın meslek örgütlerinin bazı kriterler ışığında başvurana verdiği basın kartını ülkemizde devletin vermesi tartışmaları da beraberinde getiriyor. Bazı kişilerin farklı meslek gruplarında çalışmasına rağmen sosyal güvenlik primini yerel gazete ve televizyonlarda yatırmak suretiyle basın kartı sahibi olması düşündürücüdür. Denetimsiz dağıtılan sarı basın kartları mesleğimizin saygınlığını zedelemektedir."

İpek, bölgede 9 aydan bu yana bahar rüzgarı estiğini belirterek, bunun en büyük destekçisi olduklarını, kan ve ölüm haberleri yerine umut veren haberler yapmak istediklerini sözlerine ekledi.

-"Siz olmasaydınız nasıl mücadele edeceğimi bilemezdim"

Jüri Özel Ödülüne layık görülen Suriye'de kaybolan gazeteci Beşar Kadumi'nin eşi Ayşe Kaddumi ise 20 Ağustos 2012'den bu yana mücadelesinde kendisini yalnız bırakmayan, eylemlerde yaz kış demeden yanında yer alan kameraman ve muhabirlere teşekkür ettiğini söyledi.

"İyiki vardınız. Ben kendi halimde 2 çocuk annesi bir kadındım. Siz olmasaydınız nasıl mücadele edeceğimi bilemezdim" diyen Kaddumi, ödüle layık görüldüğü için teşekkür ettiğini, bu geceki duasının kendisi ve benzer durumdaki kayıp yakınlarının sevdiklerine kavuşması ve hayırlı haberler alması olacağını belirtti.

Jüri üyeleri Alişer Delek, Ayşe Wieting, Doğan Satmış, Mehmet Oğuz, Mete Çubukçu, Meysel Tuncer, Mithat Bereket, Murat Sezer ve Ramazan Pertev'in değerlendirmeleri sonucu spor dalında "Bu Ailede Herkes Sporcu" haberiyle birinciliğe layık görülen Anadolu Ajansı muhabiri Mehmet Çakan ödülünü Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Yardımcısı Doğan Satmış'ın elinden aldı.

Jüri Özel Ödülüne layık görülen Suriye'de kaybolan gazeteci Beşar Kadumi ve Destek Sunan Haberci Dostları ödülü Kaddumi'nin eşi Ayşe Kaddumi'ye GGC jüri üyesi Alışer Delek tarafından verildi.

Radyo dalında Can Radyo'dan Kadir Oğul ödülünü Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, gazete ve haber dalında Şanlıurfa Olay gazetesinden Salih Demir ödülünü Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Atalay, fotoğraf dalında Doğan Haber Ajansından Mehmet Sezgin ödülünü Vali Yardımcısı Mehmet Yiğit, sayfa düzeninde Diyarbakır Haber gazetesinden Ramazan Seykan ödülünü Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hafize İpek, Kürtçe gazete ve TV dalında Rudav Gazetesinde yayınlanan haberiyle Maşallah Dekak ödülünü AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz'ın elinden aldı.

Tören, tiyatro gösterisi ve sanatçıların seslendirdiği şarkılarla sona erdi. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ggc'nin 'Başarılı Habercilik Ödülleri' Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement