Giresun Valisi Şahin Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Giresun Valisi Şahin Açıklaması

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Giresun'un, 2013 yılı sonunda Türkiye'nin okur yazar oranı en yüksek kenti olacağını söyledi.

03.04.2012 14:40

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Giresun'un, 2013 yılı sonunda Türkiye'nin okur yazar oranı en yüksek kenti olacağını söyledi.

Şahin, Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen Nisan ayı İl Genel Meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, eğitim ve turizmin Giresun'un kalkınmasında en önemli iki unsur olduğunu belirtti.

Eğitim alanında önemli çalışmalar yaptıklarını ve bu kapsamda okuma yazma seferberliği başlattıklarını ifade eden Şahin, "Kaymakamlıklar ve Milli Eğitim Müdürlüklerimiz bu konuda hızla çalışıyor. Şimdiye kadar 10 bin kişi okur yazar durumuna geldi. Bu konuda üniversite mezunlarından, Halk Eğitim Merkezine bağlı öğretmenler ve din görevlilerinden faydalanıyoruz. Bu kişileri eğitiyoruz ve onlarda okuma yazma bilmeyen kişilere dersler veriyor. Giresun, 2013 yılının sonunda Türkiye'nin okur yazar oranı en yüksek kenti olacak" dedi.

Vali Şahin, Giresun'da yapılması planlanan teleferik hattı için anlaşma yapılan bir İtalyan firmasıyla sıkıntılar yaşandığını anlatarak, şöyle konuştu:

"Teleferik projesinin hayata geçirilebilmesi için iki aydır uğraşıyorum. Hemen hemen her hafta firmaya telefon ediyorum. Proje hazır, İtalya'da bir firma tarafından onaylanması gerekiyor. Yunanlılar ve İtalyanlar oldukça tembel insanlar. Hakikatten bizim Türk milleti gibi değiller. Öyle oturdukları yerden çalgı çalacak, oynayacak, onun üzerine içkisini yudumlayacak. Gidin Yunanistan'a ve İtalya'ya aynen böyle insanlar olduklarını göreceksiniz. Bu firmayla çalışmaktan vazgeçiyorum ve bir Avusturya firmasıyla görüşme yapacağım."

Toplantıya İl Genel Meclisi Başkanı Osman Öden, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Emür ve meclis üyeleri katıldı.

- GİRESUN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Giresun Valisi Şahin Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement