Girişimci Kadınlardan Başkan Ergin'e Teşekkür - Son Dakika
Yerel

Girişimci Kadınlardan Başkan Ergin'e Teşekkür

Girişimci Kadınlardan Başkan Ergin\'e Teşekkür

Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Küçükköy beldesinde, Girişimci Kadınlar Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin'e teşekkür ziyareti gerçekleştirdi.
Küçükköy'de kurulması beklenilen Kadın Kooperatifi için Küçükköy Belediye Başkanlığı...

15.11.2013 17:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Küçükköy beldesinde, Girişimci Kadınlar Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin'e teşekkür ziyareti gerçekleştirdi.

Küçükköy'de kurulması beklenilen Kadın Kooperatifi için Küçükköy Belediye Başkanlığı tarafından kendilerine tahsis edilen araçla gönüllü ve girişimci 12 kadın, turizmde pazarlama alanında son yıllarda çıkış yakalayan Ankara'ya bağlı Beypazarı ilçesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Ziyarette; Beypazarı Belediye Başkanı Cengiz Özalp ve eşi Hadime Özalp'ın Küçükköy beldesinden gelen 12 girişimci kadına bir rehber görevlendirdiği öğrenilirken, Küçükköy'lü girişimci kadınlar; Beypazarı'nın esnaf kadınlarını ve işyerlerini gezerek fikir alışverişinde bulundukları kaydedildi. Beypazarı'ndaki Türk Hamam Müzesi, Tarih ve Kültür Evi, Yaşayan Müze, Engelsiz Atölye gibi tarihi doğal yapıyı da inceleme fırsatı bulan kadınlar, el sanatlarından, erişte, tarhana, baklava gibi değişik lezzetlerin yapım ve pazarlama aşamalarını da incelemeyi ihmal etmedi.

Küçükköy Kadın Kooperatifi'nin kurulmasında önemli ölçüde emeği geçen Hayriye Keçik ve Nurcan Suyolcuoğlu Beypazarı ziyaretleriyle ilgili yaptıkları ortak açıklamada, Beypazarı ilçesini görsel ve yazılı basından takip ettiklerini buradaki uygulamaların kurulacak olan Küçükköy Kadın Kooperatifi için güzel bir örnek oluşturacağını belirtirken, kadınların çalışkanlığını ve el becerilerini pazarlama ile birleştirip ekonomiye katkı sağlayacaklarını bu vesile ile belde ve bölge genelinde bir emsal olacaklarının da altını çizdiler.

ATA'YI ZİYARET ETMEYİ DE İHMAL ETMEDİLER

10 Kasım Atatürk'ü anma gününde Anıtkabir'e ziyarette bulunan kadınlar izlenimlerini ve teşekkürlerini Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin'i makamında ziyaret ederek ilettiler. Ziyarette konuşan Küçükköy'lü girişimci kadınların sözcülüğünü yapan Nurcan Suyolcuoğlu, "Küçükköy belde belediye başkanımız Mesut Ergin'e çok teşekkür ediyorum. Bizleri buralara kadar göndererek incelemelerde bulunmamızı sağladı. Kurulacak olan Küçükköy Kadın Kooperatifimiz için verimli bir inceleme gezisi oldu" dedi.

Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin ise; Küçükköy'de girişimci kadınlarla beraber kurulmasını hedefledikleri, 'Küçükköy Kadın Kooperatifi' sayesinde kadınların birbirleriyle bilgi, deneyim ve dayanışma içinde bulunarak birbirlerini güçlendirmelerini, ekonomik olarak da kapasitelerini artırarak, ulusal ve uluslararası düzeyde tanınırlılıklarını sağlayacağını vurgulayarak, bu kapsamda belde kadınlarının toplumda hak ettikleri yere geleceğine de inandığını söyledi.

Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, ayrıca Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün; "Daha esenlikle, daha dürüst olarak yürüteceğimiz yol vardır. Bu yol, Türk kadınını çalışmamıza ortak yapmak, ilmi, ahlaki, sosyal, ekonomik yaşamda erkeğin ortağı, arkadaşı, yardımcısı ve destekleyicisi yapmak yoludur" ifadelerini de sözlerine ekledi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Girişimci Kadınlardan Başkan Ergin'e Teşekkür - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement