Giydirici" Oyunu Frankfurt'ta Sahnelendi - Son Dakika
Güncel

Giydirici" Oyunu Frankfurt'ta Sahnelendi

İstanbul Devlet Tiyatrosu (İDT) tarafından sahnelenen "Giydirici" adlı oyun Frankfurt Rüsselsheim Tiyatro'da sanatseverlerle buluştu.

12.05.2018 13:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Devlet Tiyatrosu (İDT) tarafından sahnelenen "Giydirici" adlı oyun Frankfurt Rüsselsheim Tiyatro'da sanatseverlerle buluştu.

Ronald Harwood'un kaleminden çıkan oyun, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Devlet Tiyatroları (DT) iş birliğiyle, Türkiye'nin Frankfurt Başkonsolosluğunun himayelerinde Tiyatro Frankfurt tarafından düzenlenen "5. Frankfurt Türk Tiyatro Festivali" kapsamında sahnelendi.

Ergun Sav çevirisi ve Hakan C¸imenser rejisiyle sahneye taşınan "Giydirici"de, Celal Kadri Kınogˆlu, Hakan C¸imenser, Ru¨yam Perihan Dirin, Hu¨lya Gu¨ls¸en, Ebru Demirdo¨ven, Aral Seskir, Osman Tunca Soysal, Sinan Cem C¸abuk, Gu¨nes¸ Yakın, Cem S¸ahin, Suzan Sabancı ve O¨zgu¨n Bayraktar rol aldı.

Türkiye'nin Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı, İkinci Dünya Savaşı'nda ölümüne tiyatro yapan bir grubun hikayesini merkezine alan oyunun ardından yaptığı konuşmada, sanatçılara teşekkür etti.

Farklı oyunların sahnelenmesi ve sanatçıların Almanya'da tiyatroseverlerle bir araya gelmesinin festivale güç kattığını vurgulayan Karartı, "İnşallah gelecek yıllarda bu festivali daha da güçlendirerek, içeriğini zenginleştirerek sizlerle birlikte daha da ileriye taşımayı arzu ediyoruz. Burada kültürümüzü, sanatımızı, tiyatromuzu kendi toplumumuz içinde yaşatmak kadar bunu buradaki Alman dostlarımıza tanıtmak da bu festivalin misyonu, hedefi. Bu kültürel etkileşim ancak birlikte bu işe katılarak olacaktır. Aslında kültür, sanat, tiyatro dediğimiz, burada toplumlar arası uyum için de çok önemli bir araç, bir vesile." diye konuştu.

Karartı, festivallerin bir toplanma ve buluşma mekanı olduğuna işaret ederek, sanatın da insanları buluşturan, kaynaştıran ve anlaştıran bir yol olduğunu sözlerine ekledi.

Oyunun ardından, Başkonsolos Burak Karartı, ekip adına "Giydirici" oyununda "Sir" rolünü oynayan Hakan Çimenser'e plaket, "Lady" rolünü oynayan Hülya Gülşen'e ise çiçek takdim etti.

Zerrin Tekindor'a ödül

Gecede ayrıca Festival Başkanı Kamil Kellecioğlu tarafından oyuncu Zerrin Tekindor'a "Yaşam Boyu Onur Ödülü" takdim edildi.

Tekindor'un DT'de uzun yıllar görev yaptığını hatırlatan Kellecioğlu, Tekindor'un hala tiyatroya devam eden, tiyatroya hayatını adamış bir sanatçı olduğunu dile getirdi.

Ödülü alan Zerrin Tekindor da festivale ikinci kez katıldığına dikkati çekerek, "Bundan birkaç sene önce delinin teki beni aradı ama şahane bir deliydi. Ben de 'tamam' dedim, 'ben geliyorum o zaman.' Hakikaten nefis zamanlar geçirdim ben burada. Tekrar burada olmak çok güzel. Kamil Kellecioğlu ve inanılmaz ekibine çok teşekkür ediyorum. Frankfurt Festivali, inanıyorum çok daha iyi bir yere gelecek." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Giydirici' Oyunu Frankfurt'ta Sahnelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement