Göreme Tarihi Milli Parkı'na "Mükemmellik" Sertifikası - Son Dakika
Güncel

Göreme Tarihi Milli Parkı'na "Mükemmellik" Sertifikası

Orman ve Su İşleri Bakanlığının koruması altında bulunan Göreme Tarihi Milli Parkı'na, bağımsız uluslararası seyahat sitesi TripAdvisor tarafından mükemmellik sertifikası verildi.

27.03.2018 11:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanlığının koruması altında bulunan Göreme Tarihi Milli Parkı'na, bağımsız uluslararası seyahat sitesi TripAdvisor tarafından mükemmellik sertifikası verildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, aylık ortalama 390 milyon ziyaretçisi ve 95 bin üyesi bulunan bağımsız uluslararası seyahat sitesi TripAdvisor, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğünün koruması altında bulunan 41 alana 4,5-5 yıldız arasında puan verdi.

En yüksek puanı 5 yıldızın temsil ettiği değerlendirmede, 4,5-5 yıldız alan 41 korunan alan arasında Beyşehir Gölü, Boraboy Gölü, İğneada Longoz Ormanları, Spil Dağı, Truva, Küre Dağları Milli Parkları ile Boraboy, Dülükbaba, Güzeldere, İncekum, Karagöl, Yazılı Kanyon gibi tabiat parkları yer aldı.

Göreme Tarihi Milli Parkı ise bu yıldızlı puanlama sisteminin de üstüne çıkarak, TripAdvisor'ın 2017'de milyonlarca ziyaretçinin değerlendirmesine dayanarak yaptığı seçimde, " Türkiye'nin en iyi 10 noktası" sıralamasına girdi. Milli park, "2017 Travellers CHOICE" ödülüne layık görüldü.

TripAdvisor'un en yüksek başarı sayılan bu ödülü, her yıl yüzde 1'e giren seçkin kategorilere veriliyor. Göreme Tarihi Milli Parkı, 702 kişinin puanlamasında 572 kişi tarafından 5 yıldıza (mükemmel), 106 kişi tarafından ise 4 yıldıza (çok iyi) layık görüldü ve ortalamada 5 yıldız aldı.

"Alanlarımız ödüle doymuyor"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, korunan alanlarda yerli ve yabancı misafirlerin rahatça gezebilmesi, huzurlu vakit geçirmesi için pek çok yatırım yaptıklarını vurgulayarak, "Bu yatırımları yaparken temel maksadımız ise bu alanlarda tabiat güzelliğini, tarihi dokuyu ve ekolojik dengeyi bozmadan, yurt içi ve yurt dışından gelen ziyaretçilere en kaliteli hizmeti verebilmek. Yatırımlar neticesinde her geçen gün korunan alanları tercih eden turist sayısı arttığı gibi alanlarımız da ödüle doymuyor." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Göreme Tarihi Milli Parkı'na 'Mükemmellik' Sertifikası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement