Göynük Belediye Başkanı Kazan Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Göynük Belediye Başkanı Kazan Açıklaması

Göynük Belediye Başkanı Kemal Kazan, ilçenin birçok ilden gelen yerli turistlerin yanı sıra Tayvan, Japonya ve Güney Kore gibi ülkelerden gelen yabancı turistlerin ilgisini çektiğini söyledi.

25.11.2012 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Göynük Belediye Başkanı Kemal Kazan, ilçenin birçok ilden gelen yerli turistlerin yanı sıra Tayvan, Japonya ve Güney Kore gibi ülkelerden gelen yabancı turistlerin ilgisini çektiğini söyledi.

Kazan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapan, tarihi İpek Yolu üzerindeki Göynük'te en çok ilgiyi tarihi konakların çektiğini ifade etti.

İlçede 18. ile 20. yüzyıllar arasında yapılan ve genellikle 2-3 katlı, 6 odalı, ihtiyaçlara uygun tasarlanmış, estetik biçimde şekillendirilmiş geleneksel konaklar bulunduğunu belirten Kazan, "Birçok ilden gelen yerli turistlerin yanı sıra Tayvan, Japonya ve Güney Kore gibi ülkelerden gelen yabancı turistlerin de ilgisini çekiyor" diye konuştu.

Kazan, Osmanlı döneminden kalan hamam, cami, çeşme, köprü ve konakların eşsiz güzelliğini keşfetmek isteyenlerin ilçeye yoğun ilgi gösterdiğini kaydederek, "İlçede pansiyon olarak kullanılan 6 konakla turizme açık 33 konak bulunuyor. İlçeye gelen turistlerin konaklaması tarihi dokusu bozulmamış konaklarda sağlanıyor. Böylece turistler tarihi konakları hem görüyor hem de o tarihi yaşama imkanı buluyor" şeklinde konuştu.

-Dizilere ev sahipliği yapıyor-

Göynük'ün çok sayıda sinema ve dizinin çekimlerine de ev sahipliği yaptığını anlatan Kazan, şunları kaydetti:

"Göynük, sinema platosu olma yolunda adından söz ettiriyor. Sinema yapımcıları, film çekimleri için korunmuş eşsiz mimarisiyle, geçmişi en iyi yansıtan Göynük'ü seçmeye devam ediyor. Akrebin Yolculuğu, Kukuriku, Kadın Krallığı, Bendeyar, El Yazısı adlı sinema filmlerinin çekildiği Göynük, ileriki günlerde Kurtuluş Savaşı yıllarını konu alan Taş Mektep filmine de ev sahipliği yapacak.

Diğer taraftan televizyon kanalları için birçok dizinin bölümlerinin de çekildiği Göynük, ileri dönemlerde adını çokça söz ettirecek."

Kazan, Göynük için hayal ettiklerine sağlam adımlarla ilerlediklerini vurgulayarak, "Altyapı projelerinin tamamını 2013'te tamamlanacağız. Göynük'ü geleceğe koruyarak taşıyacağız. Alt ve üst yapısı tamamlanmış, pırıl pırıl bir Göynük hayalimizi gerçekleştiriyoruz. Ekibimle 2013 yılına projelerimizin hepsini tamamlayacağız. Projelerimiz ve ödeneklerimiz hazır" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Zafer Göder/ Emin Gürbüz

Yayıncı: Kemal Kaymak - BOLU

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Göynük Belediye Başkanı Kazan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement