Gtü Girişimcilik Zirvesi - Son Dakika
Güncel

Gtü Girişimcilik Zirvesi

Gebze Teknik Üniversitesinin (GTÜ) öğrencilerle başarılı girişimcileri buluşturmak için bu yıl ikincisini düzenlediği "Girişimcilik Zirvesi" başladı.

03.05.2017 17:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gebze Teknik Üniversitesinin (GTÜ) öğrencilerle başarılı girişimcileri buluşturmak için bu yıl ikincisini düzenlediği "Girişimcilik Zirvesi" başladı.

Çayırova ilçesindeki bir otelde gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını yapan Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, ulusların zenginliğinde gençliğin önemli bir değer olduğunu ancak bu değer eğitimle buluşturulmazsa hedeflere ulaşmasının mümkün olmadığını söyledi.

Üniversitelerin ürettiği bilgiyi değer haline dönüştürebilen merkezler olmaları için çevresiyle bütünleşmek, çevresinin sosyal, toplumsal ve ekonomik dönüşümüne katkı vermek zorunda olduğunu aktaran Güzeloğlu, artık sadece sınırlandırılmış alanlarda bilgi aktaran ve bilgi temelli bir eğitim sunan üniversitelerin çok geride kaldığını kaydetti.

Güzeloğlu, GTÜ tarafından düzenlenen etkinliğin çok zengin bir buluşma olduğuna dikkat çekerek, "Sermaye; kendiniz, sahip olduğunuz bilginiz ve birikiminizdir. Her zaman yeni bir ürün de getirmek değildir. Var olan ve geleneksel olarak devam eden yeni bir bakışla yaklaşabilmektir. Bunu görmek gerekir." dedi.

Uygulamaya geçmeyen hiçbir projenin anlam taşımadığını ve hiçbir rüzgarın rotasını belirlemeyen gemiye yardımcı olamayacağına işaret eden Güzeloğlu, "O yüzden bugünkü buluşmada yolculukların başında veya düşünme aşamasında olan sizleri güzel geleceklere ve kendi geleceğinizi tanımlayacağınız güzel noktalara taşıyacaktır. İdeali ararken, kendinizi geleceğe hazırlarken doğru kişiler ve modellerle buluşmak size yol haritasında çok sağlıklı ipuçları sunacaktır." diye konuştu.

GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, konuşmasının ardından Vali Güzeloğlu'na plaket takdim etti.

Girişimcilik Zirvesi'nin açılış programına Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Vali Yardımcısı ve Gebze Kaymakam Vekili Hasan Gözen, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Otomotiv Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Çiftçi, Dilovası Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Türker, Polisan Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Bitlis ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gtü Girişimcilik Zirvesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement