Güneysu'da Konferans Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Güneysu'da Konferans Düzenlendi

Güneysu'da, "Kanuni Sultan Süleyman Dönemi Topkapı Sarayı ve Harem" konulu konferans gerçekleştirildi.

25.02.2013 14:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güneysu'da, "Kanuni Sultan Süleyman Dönemi Topkapı Sarayı ve Harem" konulu konferans gerçekleştirildi.

Güneysu Kaymakamlığı ve Güneysu Belediyesi'nin öncülüğünde başlatılan ve Eğitim Gelişim Platformu tarafından yürütülen, "Ailem Mutlu, Türkiyem Umutlu" proje kapsamında, "Kanuni Sultan Süleyman Dönemi Topkapı Sarayı ve Harem" konulu konferans organize edildi.

Güneysu Öğretmenevi'nde düzenlenen ve tarihçi yazar Talha Uğurluel'in konuşmacı olarak katıldığı konferansı, Rize Valisi Nurullah Çakır, Güneysu Kaymakamı Gökmen Çiçek, Belediye Başkanı Ahmet Minder, İl Milli Eğitim Müdürü Saffet Yıldırım, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Halil Pehlivan, Gündoğdu Belediye Başkanı Süleyman Yıldız, MÜSİAD Rize Şube Başkanı Mahmut Dabak ve davetliler izledi.

Uğurluel, Kanuni Sultan Süleyman döneminin bilinmeyen ve yanlış bilinenlerine ilişkin sunum yaparak, şunları kaydetti:

"Tarih, tarihi romanlar yerine hatıratlardan öğrenilmeli. Barbaros Hayrettin Paşa'nın hatıratlarının okunması gerekli. Televizyonda yayınlanan dizide, Barbaros Hayrettin Paşa yüzü boyalı Avrupalı bir korsan tipinde gösteriliyor. Halbuki onun, Kanuni için savaşmaya başladığı zamanlarda saçı sakalı ağarmış biri olduğu hatıratlarında ifade ediliyor. Avrupalılar atalarımıza ait heykelleri bir çok müze ve sarayda koruyor, biz ise onların popçu ve topçularının resimlerini odalarımıza asıyoruz."

Kaymakam Çiçek, Uğurluel'e plaket takdim etti.

Muhabir: Mustafa Nezif Karslı

Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır - RİZE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Güneysu'da Konferans Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement