Güngören Belediyesi "1 Yazar 1000 Okur" Buluşmaları Başladı - Son Dakika
Güncel

Güngören Belediyesi "1 Yazar 1000 Okur" Buluşmaları Başladı

Güngören Belediyesi "1 Yazar 1000 Okur" Buluşmaları Başladı

Güngören Belediyesi Bilgi Evleri’nin düzenlediği “1 Yazar 1000 Okur” projesi kapsamında öğrenciler her ay farklı bir kitap ve yazarla keyifli bir yolculuğa çıkıyor.

30.09.2014 12:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güngören Belediyesi Bilgi Evleri'nin düzenlediği "1 Yazar 1000 Okur" projesi kapsamında öğrenciler her ay farklı bir kitap ve yazarla keyifli bir yolculuğa çıkıyor.

Çocukların okul sonrası araştırma ve okuma faaliyetlerini geliştirebilmeleri amacıyla 2005 yılında hizmete başlayan Güngören Belediyesi Bilgi Evleri, sunduğu zengin seçeneklerle yeni eğitim öğretim döneminde de öğrencilerin vazgeçilmez mekanı olacak.

İlköğretim öğrencilerinin aldıkları eğitimi desteklemek, internetten kontrollü bir şekilde yararlanma imkanı sunmak ve evinde uygun çalışma ortamı bulamayanlara etüt ve ders çalışma imkanı sunan bilgi evleri, ayrıca çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırma amaçlı çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda düzenlenen "1 Yazar 1000 Okur" projesiyle çocuklar kitapların dünyasına keyifli bir yolculuk yaparken yazarlarla da sohbet imkanı buluyor.

Çocukların, Edebiyat alanındaki önemli isimlerle tanışmalarını sağlayarak onların düşünce kaynaklarını beslemek ve kitap okuma alışkanlığı kazanmalarını desteklemek amacıyla yola çıkan ve her ay yeni bir kitap ve kitabın yazarı ile öğrencileri buluşturacak "1 Yazar 100 Okur" buluşmalarının ilk konuğu "Bir İncidir İstanbul" kitabının yazarı Yusuf Dursun oldu. Güngören Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler yalnız Türkiye'nin değil dünyanın da göz bebeği olan, iki kıta üzerine kurulmuş tek şehir İstanbul üzerine yazar Yusuf Dursun ile keyifli bir sohbet yaptı.

Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen programda İstanbul ilgili bilgiler veren Dursun öğrencilerin sorularını da cevapladı. Program boyunca Dursun'un anlattıklarını büyük bir dikkatle dinleyen öğrencilere, Güngören Belediyesi tarafından Dursun'un "Bir İncidir İstanbul" kitabı hediye edildi. İlk defa bir yazar ile sohbet etme fırsatını bulan öğrenciler, yazar Yusuf Dursun ile bol bol fotoğraf çektirip, kitap imzalatmayı unutmadı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Güngören Belediyesi '1 Yazar 1000 Okur' Buluşmaları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement