Güzelçamlı'da Doğanın İntikamı - Son Dakika
Güncel

Güzelçamlı'da Doğanın İntikamı

Güzelçamlı\'da Doğanın İntikamı

Kuşadası’na bağlı Güzelçamlı’da şiddetli yağmur sonucu ağzı kapatılan derenin taşmasıyla su baskınları meydana geldi.

21.10.2015 14:10

Kuşadası'na bağlı Güzelçamlı'da şiddetli yağmur sonucu ağzı kapatılan derenin taşmasıyla su baskınları meydana geldi. Güzelçamlı Mahallesi'nin ortasından geçen derenin taşması sonucu oluşan baskınında 20 ev, 5 otel ve 10 araç zarar gördü.

Edinilen bilgiye göre, Kuşadası ve çevresinde sabaha karşı etkili olan sağanak yağmur Kuşadası'na bağlı Güzelçamlı'da su baskınlarına neden oldu. Güzelçamlı'nın içinden geçen derenin çevresinin imara açılması ve yanlış menfez çalışması sonucu kapalı olması nedeniyle meydana gelen su baskınları dere çevresinde felakete yol açtı. Saat 04.00'ten itibaren etkili olan sağanak yağışın ardından hem su baskınları hem de derenin getirdiği çamurlar çevredeki 20 ev ve 5 otelde hasara yol açtı. Su baskınları sırasında 10 araç da sürüklenerek zarar gördü.

Su baskınlarının yol açtığı zararın ardından Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ, kanalizasyon, Fen İşleri Daire Başkanlığı ile AFAD ekipleri olay yerine giderek çalışmaya başladı. Binalardaki vatandaşların tahliye edilmesinin ardından ev ve otellerdeki su boşaltılırken, cadde ve sokakları da kaplayan çamurun temizlenmesi için ekipler çalışma başlattı.

KAYMAKAM AKSOY: "SU BASKINLARININ NEDENİ YANLIŞ YAPILAŞMA"

Güzelçamlı'daki su baskınlarının ardından bölgeye giden Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, su baskınlarının Güzelçamlı'nın içinden geçen dere ve çevresindeki yanlış yapılaşmadan kaynaklandığını söyledi. Sabah saatlerinden itibaren Güzelçamlı'da inceleme yapan Kaymakam Aksoy, "Güzelçamlı'nın içinden geçen derenin yatağında ve iki ayrı noktada yanlış ve hatalı yapılaşma yapılmış, bu hatalı yapılaşmalar dere yatağını kapatmış. Sağanak yağmurun ardından dere yatağının taşmasıyla su baskınları oluştu. 20 ev, bazı oteller ve 10 araç hasar gördü. Belediyelerimiz su baskınlarına anında müdahale etti. Gerekli tüm önlemler alındı. Dere yatağında yanlış yapılaşma olmasa bu su baskınları olmayacaktı. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum. Gerekli tutanakları ekiplerimiz tutuyor. Mağdur olan vatandaşlarımız için gereken işlemler yapılacak" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Güzelçamlı'da Doğanın İntikamı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement