Habertürk Yazarı Sevilay Yılman "Artık Belli" Deyip Söyledi: AK Parti'nin İstanbul Adayı Binali Yıldırım - Son Dakika
Güncel

Habertürk Yazarı Sevilay Yılman "Artık Belli" Deyip Söyledi: AK Parti'nin İstanbul Adayı Binali Yıldırım

Yerel seçimlerde "İstanbul'un AK Parti adayı artık belli" diyen Yılman, Binali Yıldırım'ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi için adaylığına kesin gözüyle bakıldığını söyledi .

19.11.2018 08:49  Güncelleme: 10:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlere dair kulis yazdı. Yılman, AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) için Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Binali Yıldırım'ı aday göstereceğini iddia etti.

Sevilay Yılman,"İstanbul'un AK Parti adayı artık belli efendim" başlığıyla yayımlanan yazısında "Herkes bir şeyler yazdı AK Parti İstanbul adayının kim olacağına dair. Ben de birçok şey duyuyordum bu dev metropolü AK Parti'den kimin yönetmeye aday olacağı ile ilgili ama yazmadım. Daha doğrusu yazmak istemedim. Çünkü dün akşama kadar gerçekten belirsizdi kimin olacağı. Bugün yazmaya karar verdim çünkü kimin İstanbul'a aday olacağı netleşti artık" ifadesini kullandı.

"YÜZDE 100 DEMİYORUM YÜZDE 99 DİYORUM"

"Evet. Yüzde 100 demiyorum çünkü siyasette 24 saat bile uzun zamandır ve son dakikaya kadar her şey değişip başka bir şey olabilir" diyen Yılman, şöyle devam etti:

O nedenle yüzde 99 diyorum ve çok net bir biçimde yazıyorum değerli okurlarım: "AK Parti'nin 31 Mart'ta İstanbul'da göstereceği aday Binali Yıldırım'dır!" Yani şu anda TBMM Başkanı olan Türkiye Cumhuriyeti'nin parlamenter sisteminin son Başbakanı unvanına sahip olan Yıldırım… Bazılarınızın, "Bu yazdığın çok ama çok mühim bir konu Sevilay! Nasıl bu kadar kesin ve emin yazabiliyorsun?" dediğinizi duyar gibiyim.

Habertürk Yazarı Sevilay Yılman
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

"RAHATLIKLA İLAN EDİYORUM: İSTANBUL'DA ADAY BİNALİ YILDIRIM"

Ee tabii gazetecilik açısından risk taşıyor böyle bir şeyi yazmak ama sonuçta ben ve benim gibi siyasi kulislerin nabzını tutan gazeteci yazarların maalesef her zaman taşıdığı böyle bir risk de var… Ancak ben bu riski alıyor ve bunu ilan ediyorum rahatlıkla: İstanbul'da aday Binali Yıldırım. Esasında kulislerde Binali Bey'in ismi bayağıdır konuşuluyordu ancak bir türlü netleştirilemiyordu. Ancak dün yapılan temayül yoklamalarının sonucunda da AK Parti'nin İstanbul teşkilatındaki oy kullanma yetkisine sahip olanlar, partililerin neredeyse yüzde 100'e yakını da aday olarak Binali Yıldırım'ı görmek istediği yönde tavır alınca işin adı kondu. Ve zaten Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da kafasında olan Binali Yıldırım'ın İstanbul'a aday olması kesin olarak karara bağlandı.

Habertürk Yazarı Sevilay Yılman
Binali Yıldırım
Habertürk Yazarı Sevilay Yılman "Artık Belli" Deyip Söyledi: AK Parti\'nin İstanbul Adayı Binali Yıldırım

Son Dakika Güncel Habertürk Yazarı Sevilay Yılman 'Artık Belli' Deyip Söyledi: AK Parti'nin İstanbul Adayı Binali Yıldırım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Samsun'da Geleceğin Spor Şampiyonları Belirleniyor
    14:25 Samsun'da Geleceğin Spor Şampiyonları Belirleniyor

    Türkiye Sportif Yetenek Taraması Projesi kapsamında Samsun'da ilkokul 3. sınıf öğrencileri arasında yapılan taramalar sonucunda geleceğin spor şampiyonları belirleniyor. Uzman antrenörler eşliğinde gerçekleştirilen taramalar sonucunda başarılı olan öğrenciler, Gençlik ve Spor Bakanlığı veri havuzunda toplanıp, temel sportif yetenek ölçümünün ardından tespit edilecek spor branşına yönlendirilecek. Program kapsamında 19 bin 583 çocuk taramadan geçirilerek, branşlara yönlendirilecek.

  • Yalova RoRo Limanı'nda Cezaevi Firarisinin Kaçışı: 4 Kişi Tutuklandı
    14:25 Yalova RoRo Limanı'nda Cezaevi Firarisinin Kaçışı: 4 Kişi Tutuklandı

    Yalova RoRo Limanı'nda cezaevi firarisinin 8 bin Avro karşılığında personel giriş kartını kullanıp gemiyle yurt dışına kaçmasını sağlayan ikisi işçi 4 kişi tutuklandı. Yalova Emniyet Müdürlüğü ekipleri, firarinin limandan çıktığını tespit etti ve yapılan araştırmada, firariyi yurt dışına çıkaran kişilerin Bingöl'den getirilen insan ticareti organizatörü F.K. ve E.T. olduğu belirlendi. Ayrıca, limanda çalışan M.A. ve R.İ. isimli işçilerin giriş kartlarını kullanarak firarinin kaçmasına yardım ettikleri ortaya çıktı. 4 zanlı, gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.

  • AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı, Ahmet Ataç'ın seçim harcamalarını eleştirdi
    14:25 AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı, Ahmet Ataç'ın seçim harcamalarını eleştirdi

    AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Emre Aydın, Ahmet Ataç'ın seçim harcamalarını eleştirerek, reklam panoları ve duvar giydirmeleri için yapılan harcamaların kaynağını sorguladı. Aydın, Ataç'a malvarlığını açıklamasını talep etti ve belediye bütçesinin şeffaflıkla kullanılmasını istedi.

  • Pinokyo Müzikal Masalı İBB CRR Konser Salonu'nda sahnelenecek
    14:24 Pinokyo Müzikal Masalı İBB CRR Konser Salonu'nda sahnelenecek

    Pinokyo Müzikal Masalı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleşecek etkinlikte, Pinokyo'nun hayallerinin peşinde koşarken yaşadığı maceralar, sevinçler ve zorluklar seyircilerin beğenisine sunulacak. Etkinlik, dürüstlük, sadakat ve gerçek benliği bulma arayışı gibi evrensel temaları vurgulayarak izleyicilere hem eğlenceli hem düşündürücü bir deneyim yaşatacak.

  • Tokat'ta Yola Düşen Ağaç Anbean Kameraya Yansıdı
    14:22 Tokat'ta Yola Düşen Ağaç Anbean Kameraya Yansıdı

    Tokat'ta eski Turhal yolunda seyahat eden bir vatandaş ve kızı, yolda seyrederken beklenmedik bir şekilde yola devrilen bir ağaçla karşılaştı. Araç kamerası tarafından kaydedilen o anlar, kıl payıyla faciadan kurtulan vatandaşın şokunu gözler önüne serdi. Ağacın kesimi sırasında güvenlik önlemlerinin alınmaması nedeniyle yaşanan olay, tepkilere neden oldu.

  • Tayland'da define avcısı göçük altında kalarak öldü
    14:22 Tayland'da define avcısı göçük altında kalarak öldü

    Tayland'da eski bir maden ocağında altın arayan define avcısı, toprak kayması sonucu göçük altında kalarak hayatını kaybetti. Olayın ardından eski maden ocağının çevresi kapatılırken, kazadan kurtulmayı başaran 2 define avcısı sağlık kontrollerinin ardından ifadeleri alınmak üzere karakola sevk edildi.

  • Engin Özkoç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a manevi tazminat ödeyecek
    14:20 Engin Özkoç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a manevi tazminat ödeyecek

    Ankara Bölge Adliye Mahkemesi, eski CHP Milletvekili Engin Özkoç'un Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik kişilik haklarına saldırıda bulunduğu gerekçesiyle manevi tazminat ödemesine karar verdi. Özkoç, tazminat ve fer'ileri birlikte 122 bin 448 lira ödeyecek.

  • Kara Ağaç Destanı Oyuncuları Selçuklu Uygarlığı Müzesi'ni Ziyaret Etti
    14:18 Kara Ağaç Destanı Oyuncuları Selçuklu Uygarlığı Müzesi'ni Ziyaret Etti

    Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Selçuklu Uygarlığı Müzesi'ni ziyaret eden Kara Ağaç Destanı dizi oyuncuları Merih Öztürk ve Eray Ertüren, yapıya emeği geçenlere teşekkür etti.

  • İçişleri Bakanı: 'MAHZEN-14' Operasyonlarıyla Organize Suç Örgütü Çökertildi
    14:17 İçişleri Bakanı: 'MAHZEN-14' Operasyonlarıyla Organize Suç Örgütü Çökertildi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul merkezli 11 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen 'MAHZEN-14' operasyonlarında elebaşılığını Onurcan Bildik'in yaptığı organize suç örgütünün çökertildiğini duyurdu. Operasyonlarda elebaşının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 50 şüpheli yakalandı. Operasyonlar sonucu, suçtan elde edildiği değerlendirilen 150 milyon TL değerinde taşınmaza el konuldu.

  • Vahap Seçer, Mersin Cemevi'ni Ziyaret Etti
    14:15 Vahap Seçer, Mersin Cemevi'ni Ziyaret Etti

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer, Mersin Cemevi'ni ziyaret etti. Seçer, Mersin'in kapsayıcı ve kucaklayıcı anlayışa ihtiyacı olduğunu belirterek, gelecek 5 yılda Mersin'i daha iyi noktalara götüreceklerini söyledi.


Advertisement