Habur Sınır Kapısı'nda Baklava Kutularında 1 Milyon 500 Bin Dolar Ele Geçirildi - Son Dakika
Güncel

Habur Sınır Kapısı'nda Baklava Kutularında 1 Milyon 500 Bin Dolar Ele Geçirildi

Habur Sınır Kapısı'nda bir otomobilde baklava kutularına yerleştirilmiş şekilde 1 milyon 500 bin dolar ele geçirildi. Olayla ilgili 2 şüpheli gözaltına alındı.

03.11.2018 13:02  Güncelleme: 13:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince Habur Sınır Kapısı'nda bir otomobilde baklava kutularına yerleştirilmiş şekilde 1 milyon 500 bin dolar ele geçirildi. Irak uyruklu araç sürücüsü ile olayla ilgisi olduğu tespit edilen yine Irak uyruklu bir şahıs da gözaltına aldı.

X-RAY'DEN GEÇERKEN YAKALANDI

Türkiye'den Irak'a çıkış yapmak üzere Habur Gümrük Sahasına gelen bir otomobil yerel risk analiz birimi personelince yapılan çalışmalar sonucu riskli değerlendirilerek takibe alındı. Araç ve sürücüsü gümrük işlemleri esnasında sürekli gözlem altında tutuldu. İşlemlerinin tamamlanması beklenen araç, gümrük sahasından çıkmadan önce detaylı incelenme için x-ray taramasına sevk edildi. Yapılan taramada aracın bagajında şüpheli yoğunluklar tespit edildi.

Habur Sınır Kapısı'nda Baklava Kutularında 1 Milyon 500 Bin Dolar Ele Geçirildi

1 MİLYON 500 BİN DOLAR

Muhafaza memurlarınca araç detaylı şekilde aranırken aracın bagajında iki büyük baklava kutusunun içerisine gizlenmiş desteler halinde dolar bulundu. Habur Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü personelince yapılan sayımda yasadışı yollardan yurtdışına çıkarılmak istenen paranın toplam 1 milyon 500 bin dolar olduğu belirlendi.

Habur Sınır Kapısı'nda Baklava Kutularında 1 Milyon 500 Bin Dolar Ele Geçirildi

2 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Olayla ilgili kişileri tespit etmek amacıyla çalışma yürüten Gümrük Muhafaza ekipleri, Irak uyruklu araç sürücüsü ile olayla ilgisi olduğu tespit edilen yine Irak uyruklu bir şahıs da gözaltına aldı. Konuyla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığına bilgi verilirken,araçta bulunan paralara el konuldu.

Habur Sınır Kapısı'nda Baklava Kutularında 1 Milyon 500 Bin Dolar Ele Geçirildi
Habur Sınır Kapısı\'nda Baklava Kutularında 1 Milyon 500 Bin Dolar Ele Geçirildi
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Habur Sınır Kapısı'nda Baklava Kutularında 1 Milyon 500 Bin Dolar Ele Geçirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • mümin koyun: ayakkabı kutularına inanmadım buna da inanmam 2 7 Yanıtla
  • Dengesiz: Adamın 1 milyon doları varsa oldu 7 milyon dolar adamın 1 milyon eurosu varsa oldu 7 milyon euro zengin Daha da zengin oldu fakiri de yerin dibine soktunuz maalesef bundan sonra yol yaptı su yaptı Çeşme yaptı yan yattı çamura battı artık bu ve hiçbir seçimde oy kullanmama kararı aldım artık gerçekten Ümitli degilim 3 3 Yanıtla
    Taabe: Adamın bir milyon doları varsa 1 milyon doları vardır. Yine, bir milyon euro su varsa 1 milyon eurosu vardır.. Adamın 1 milyon doları varsa kriz öncesi 3.8 milyon tl si, kriz sonrası 5,4 milyon tlsi olmuştur.. 1 milyon doları varsa 7 milyon tl iken bozdursaydı şimdi 2,5 milyon tl karı olacaktı... 4 1
  • Can Pahlı: Bende bu Paraları çok severim. 2 1 Yanıtla
  • SERKAN SEZER: BIZ ALISKINIZ AYAKKABI KUTULARINDAN DOLAYI KESKE 20 SENE ONCEKI ZAMANA GITSEK TAVSAN CIKSA KUTULARDAN 0 2 Yanıtla
  • aslan: ayakkabı kutusu olmasın 0 0 Yanıtla

Advertisement