Havalimanında Bekleyen Kırgız Aile Türkiye'ye Giriş Yaptı - Son Dakika
Güncel

Havalimanında Bekleyen Kırgız Aile Türkiye'ye Giriş Yaptı

Havalimanında Bekleyen Kırgız Aile Türkiye\'ye Giriş Yaptı

Vize evraklarındaki problem nedeniyle havalimanında bekleyen baba Erkin Nadyrov, eşi Nigar, oğulları Nurmuhammed ve Nur İslam, Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin girişimiyle, üç gündür bekledikleri havalimanından Türkiye'ye girdi Yetenek programında dünyaca ünlü sanatçı Michael Jackson dansı yapmasıyla ünlenen 6 yaşındaki Nurmuhammed, sevincini "Moonwalker" dansı yaparak gösterdi Baba Nadyrov: "Burada vize ihlaliyle ilgili bir ceza ödedik.

01.05.2014 17:52

Vize evraklarındaki problem nedeniyle 3 gündür Atatürk Havalimanı'nda bekletilen Kırgız aile, Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin girişimiyle Türkiye'ye giriş yaptı.

AA Muhabirinin aldığı bilgiye göre; Türkiye'de ticaretle uğraşan baba Erkin Nadyrov, eşi Nigar, oğulları Nurmuhammed (6) ve Nur İslam (2) ile vize yenileme işlemlerini yapmak için Kırgızistan'a gitti. Ülkelerindeki işlerini tamamlayan Nadyrov ailesi, tarifeli uçakla 28 Nisan'da İstanbul'a geldi.

Atatürk Havalimanı'ndaki pasaport kontrolleri sırasında vize evraklarında bazı eksikler olduğunu öğrenen Kırgız ailenin girişine izin verilmedi. Havalimanında bekletilen ailenin ihtiyaçları Yabancılar Şube Müdürlüğü'nde görev yapan polisler tarafından karşılandı. Havalimanındaki bazı yolcuların, ailenin durumunu sosyal medyadan Dışişleri Bakanlığı yetkililerine bildirmesi üzerine işlemler hızlandırıldı. Baba Nadyrov'un gerekli gecikme cezasını ödemesinin ardından, Kırgız aile saat 15.00'te Türkiye'ye giriş yaptı.

Erkin Nadyrov gazetecilere yaptığı açıklamada kendilerine yardımcı olan Türk yetkililere teşekkür ederek, "Burada vize ihlaliyle ilgili bir ceza ödedik. Havalimanında 3 gün 3 gece kaldık" diye konuştu.

Türkiye'ye sık sık giriş yaptığını ifade eden Nadyrov, şöyle devam etti:

"Bizim aslında Türkiye'de oturma iznimiz vardı. Oturma iznimizin süresi bu yıl başında sona erdi. Ocak ayında Türkiye'ye gelerek oturma izni için başvuru yaptık. Kızgızistan vatandaşlarına yılda 3 ay Türkiye'de vizesiz kalma imkanı verilmişti. Ocak ayında geldiğimizde Türkiye'de kısa süreli kalmıştık. Türkiye'de bir süre daha kalabileceğimizi düşünüyorduk. Fakat şimdi yeniden Türkiye'ye giriş yapmak isteyince problem çıktı. Bu problem de Dışişleri Bakanlığı'nın özel izniyle çözüldü. Oturma izni alabilmek için 15 gün içinde yeniden başvuruda bulunacağız.

Kırgızistan vatandaşlarına tanınan imkan ile Türkiye'de 3 ay vizesiz kalabiliyorduk. Biz aslında vize süremizi geçirmedik. Çünkü böyle bir kanunla yeni karşılaşmıştık. Daha önce bizim oturma iznimiz vardı. Kanun değişmiş. Biz onu bilmediğimiz için 3 ay içinde oturma izniyle ilgili başvuruda bulunmuştuk. Biz gidince orada yeni yasaya göre çıkış yapmamızı istediler."

Minik Nurmuhammed "Michael Jackson" dansıyla tanınıyor

2011'de katıldığı bir yetenek programında dünyaca ünlü sanatçı Michael Jackson'un taklidini yaparak dans eden Nurmuhammed, havalimanında görev yapan polislerin kendilerine çok yardımcı olduğunu belirtti.  Nurmuhammed, "Dışişleri Bakanlığına ve Türkiye'ye çok teşekkür ediyorum. Burayı çok seviyorum" dedi.

Sevinçli olduğu gözlenen Nurmuhammed, gazetecilere hayranı olduğu Jackson'un "Moonwalker" dansından kesitler sundu. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Havalimanında Bekleyen Kırgız Aile Türkiye'ye Giriş Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement