Hilvan Kız İmam Hatip Lisesi Öğrencilerinin Büyük Başarısı - Son Dakika
Güncel

Hilvan Kız İmam Hatip Lisesi Öğrencilerinin Büyük Başarısı

Hilvan Kız İmam Hatip Lisesi Öğrencilerinin Büyük Başarısı

Hilvan Kız İmam Hatip Lisesi'nin öğrencileri bu yıl düzenlenen YGS ve LYS sınavlarında yüzde 50'nin üzerinde başarı sağlayarak ilçenin gurur oldular.

19.08.2015 12:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde bu yıl ilk mezunlarını veren Hilvan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, 2015 YGS ve LYS sınavlarında yüzde 50'nin üzerinde öğrencisini üniversiteye yerleştirerek büyük bir başarıya imza attı.

37 öğrencinin girdiği sınavda 19 öğrencisinin üniversiteye yerleşmeye hak kazandı okulun Aile Birliği Başkanı Halil Aydın elde edilen başarıdan dolayı okul idaresi ve öğretmenlere teşekkür etti.

Başarıda eğitim emekçilerinin özverili çalışmalarının etkili olduğunu ve özellikle dersi derste öğretme metodunu uygulayarak öğrencilere büyük başarı sağlandığını sözlerine ekleyen Andın, "Üniversiteye yönelik rehberlik desteğinin yanı sıra her derste mutlaka konuyu pekiştiren testlerin çözülmesi ve bu yöndeki azim çocuklarımıza başarıyı getirmiştir. Öğrencilerimiz 5'er 10'ar guruplar halinde öğretmenlere zimmetleniyor. Haftalık öğrencilere konu ve test çözme hedefi veriliyor ve bu hedeflere ulaşılıp ulaşılmadığını haftalık olarak takip ediliyor. Bu izlenim sonucunda da durumu zayıf olan öğrencilerle birebir ilgileniliyor ve başarı gösteren öğrenciler ödüllendiriliyor. Ayrıca öğrencilere her hafta konu tarama şeklinde deneme sınavlarının yapılıyor. Tüm bunlarla birlikte öğrencilerimizde başarı kaçınılmaz oluyor" dedi.

Okul öğrencilerinin aldığı başarının kendilerini de mutlu ettiğini söyleyen İLİMDER Başkanı M. Can Yardımcı ise "Hilvan Kız İmam Hatip Lisemiz de güzel hizmetlere imza atılıyor. Özellikle öğrencilere yönelik disiplinli eğitim faaliyetleri, hafızlık kursunun açılması, anasınıfının açılması, okulun Kur'an-ı Kerim yarışmasında il birincisi olması, TÜBİTAK yarışmasında ilde dereceye girip Malatya ilinde yapılan bölge yarışmada Urfa'yı temsil etmesi, imsakiye ve okul dergisi çıkartması, tarihi ve kültürel geziler tertiplemesi, fakir ailelere yardım faaliyetlerinin yanında yüzde 50'den fazla öğrencisini üniversiteye yerleştirmesi hem ilçemiz adına hem de imam hatipliler adına büyük bir başarıdır. Tüm bu başarılarda emeği geçen başta okul müdürümüz Mehmet Altun olmak üzere idareci ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Rabbim başarılarının devamını getrsin" diye konuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Hilvan Kız İmam Hatip Lisesi Öğrencilerinin Büyük Başarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement