Hizb-ut Tahrir'e Büyük Darbe - Son Dakika
Dünya

Hizb-ut Tahrir'e Büyük Darbe

Hizb-ut Tahrir\'e Büyük Darbe

Hizb-ut Tahrir'in Ege Bölgesi Yapılanması Çökertildi

08.07.2011 12:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir, Malatya, Batman ve Bursa'da gerçekleştirilen operasyonda, terör örgütü Hizb-ut Tahrir üyesi oldukları ileri sürülen 5 kişi, polisin operasyonuyla yakalandı.

Amaçları, şeriat esaslarına dayalı hilafet devleti kurmak olan üç zanlıdan 1'i tutuklanırken, Ege Bölge sorumlusu oldukları iddia edilen ve sonradan gözaltına alınan 2'si ise bugün adliyeye sevkedildi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçen pazartesi günü, istihbari çalışma doğrultusunda, İzmir, Malatya ve Batman'da düzenlediği operasyonlarda, terör örgütü Hizb-ut Tahrir üyesi olduğunu belirlediği S. O. (22), öğretmen F. Ç. (27) ve işçi A. B. 'yi (28) yakaladı.

Üç zanlı, işlemleri tamamlandıktan sonra dün adliyeye sevkedildi. Zanlılardan, meslek yüksekokulu öğrencisi S. O. tutuklanırken, diğer ikisi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu zanlıların ifadelerinden yola çıkan polis, soruşturmayı derinleştirerek, Hizb-ut Tahrir'in Ege Bölge sorumlusu oldukları belirlenen makine mühendisi B. K. (35) ile kimya mühendisi S. Ç. 'yi (26) Bursa'da düzenlediği operasyonlarla yakaladı.

Zanlıların, evlerinde ve gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda, çok sayıda örgütsel doküman, dergi, gazete, yasak yayın ve örgüt için eğitim amaçlı hazırlanmış belgeler ele geçirildi.

Amaçları, şeriat esaslarına dayalı hilafet devleti kurmak olan zanlılardan B. K. 'nin, Lübnan'da, örgütün eğitim ve konferans çalışmalarına katıldığı tespit edildi.

Emniyette işlemleri tamamlanan B. K. ile S. Ç. , bugün, adliyeye sevkedildi. Emniyet yetkilileri, operasyonla, Ege Bölgesi'nde yapılanma içinde bulunan Hizbut Tahrir örgütünün çökertildiğini açıkladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Hizb-ut Tahrir'e Büyük Darbe - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement